Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia og Telenor nærmer sig København

Telia og Telenor nærmer sig København

Arbejdet med at sammenlægge Telias og Telenors netværk går ind i sidste fase. I næste uge bliver det Københavnerne.

To af Danmarks største netværksoperatører er i fuld gang med at lægge deres netværk sammen for at forbedre kvaliteten for forbrugerne, og rosinen i pølseenden er hovedstaden, hvor arbejdet vil begynde næste uge.

Nærmere bestemt er det det nordlige Storkøbenhavn, der står for tur, nemlig områderne i og omkring Ballerup, Bagsværd, Kongens Lyngby, Klampenborg, Herlev, Buddinge, Gentofte, Skovlunde, Søborg og Bispebjerg.

Hvis resultaterne fra sammenlægningen i Jylland er retvisende, kommer kunderne i det nordlige København til at få blandt andet færre afbrudte opkald, bedre kvalitet i netværket og en bredere dækning af 3G både indendørs og udendørs.

Mere end et spørgsmål om master

”Et netværk er ikke bare et spørgsmål om master, det er langt mere komplekst. Vi arbejder efter en lang tjekliste, som indeholder både dataoplevelse, samtalekvalitet og dækning, og på den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen forbedres løbende, mens vi skifter ud,” siger Heine Wieben Rasmussen, der er netværksspecialist i Telia.

Telia regner med at kunne dække mere end 98 procent af befolkningen i det nordlige København med indendørs 3G, når sammenlægningen er gennemført, og hele landet skulle være koblet sammen, når resten af København kommer med i uge 17.

Du kan følge med i sammenlægningen af de to netværk her

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies