Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia og Telenor udvider i nordjylland

Telia og Telenor udvider i nordjylland

Aalborg, Vesthimmerland og Rebild får bedre mobildækning inden sommerferien.

Telia og Telenor har travlt med at lægge de to teleselskabers netværk sammen. Efter en ikke helt uproblematisk opstart i Aalborg centrum bevæger netværkssammenlægningen sig nu længere ud i landet.

 - Telenor afblæste 3G-sammenlægning i Aalborg

I de kommende uger får et stort område fra Vodskov i nord til Hadsund i syd glæde af et langt tættere 3G-netværk. Ifølge Telenor omfatter området den resterende del af Aalborg samt et stort område syd for Aalborg med byer som Aars, Farsø, Aalestrup, Arden, Støvring og Svenstrup J.

 - Telenor: Aalborg er vågnet til et bedre 3G-net

3G sammenlægningen i de nævnte områder sker i en periode på fem uger. Opstarten bliver i uge 23 og i uge 27 er de sidste områder sammenlagt. For at forstyrre selskabernes kunder mindst muligt foregår det meste af sammenlægningen i nattetimerne, hvordet selvfølgelig stadigvæk er muligt at benytte de to teleselskabers 2G netværk.

Når de natlige sammenlægninger er vel overstået, går teknikere i gang med at efterjustere antennerne i områderne for at opnå den bedst mulige dækning. Indtil dette arbejdet af afsluttet, kan mobilnettet opleves som lidt mindre stabilt.

 - ”Kunder i Aalborg centrum har fortalt os, at de efter netværkssammenlægningen i maj måned fik god 3G-dækning på steder, hvor de før kun havde 2G-dækning. 3G gør en stor forskel for både samtalekvaliteten og datahastighederne. Derfor glæder vi os til nu at udbrede den gode 3G-dækning til en masse kunder både i Aalborg og i områderne rundt om Aalborg – og selvfølgelig til resten af landet de kommende måneder,” fortæller Telenors netværksdirektør, Richard Stigaard, i en pressemeddelse.

I det indrammede område får Telenor og Telias kunder adgang til 206 mobilmaster. I dag har Telenor 131 master i områderne, hvilket betyder, at Telenors kunder snart får 57 procent flere master til at sikre stabil 3G dækning.

Det giver de fleste steder en markant bedre 3G dækning både udendørs og indendørs – vel at mærke uden, at der skal bygges nye master.

Telenor og Telia 3G sammenlæning gennemføres etapevis, og den forventes at være helt gennemført i foråret 2014.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies