Telia og Telenors net-sammenlægning: Se den store forskel her

Telia og Telenor lægger deres netværk sammen, men hvor stor er forskellen egentlig? Vi har billederne som viser forskellen - se dem her.

Telia og Telenors net-sammenlægning: Se den store forskel her

På Mobilsiden.dk har vi gennem de sidste par måneder intensivt fulgt sammenlægningen af Telia og Telenors 3G og 4G netværk.

Telia og Telenors 4G netværk er allerede lagt sammen i hele landet, og på 3G siden er sammenlægningen på hele Lolland og Nordjylland nu endelig gennemført.

Men hvor stor en forskel har sammenlægningen i virkeligheden gjort?

Det kan være lidt svært at overskue blot ved at kigge på signalindikatoren på ens smartphone, men heldigvis har Telenors netværksfolk været så venligt at udarbejde et par før og efter billeder, som visuelt viser forskellen – og forskellen er stor.

Før og efter

På de følgende billeder kan man se Telenors dækning før og efter sammenlægningen.

Bemærk venligst at denne sammenligning kun viser Telenors før/efter dækning, da Telias dækning var anderledes før sammenlægningen.

Forklaring til farver
Blå farve betyder 3G indendørsdækning
Rød betyder 3G dækning i bil
Grøn betyder 3G udendørsdækning

Kortene viser alle de områder Telenor og Telia har lagt sammen, med undtagelse af Vestlolland. Selskabernes 2G og 4G dækning er ikke vist på før og efter kortene.

Læg specielt mærke til hvordan antallet af områder blå (indendørsdækning) og rød (dækning i bil) farve er steget markant, hvilket ude i virkeligheden betyder langt bedre siganalstyrke for din smartphone.

TT-netværket før og efter billeder, dækningskort, Telenor, Telia
Nordvestjylland før sammenlægningen

Sagen fortsætter

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 22/7/2013 gik vi et spadestik dybere og bragte en ny vinkel på Telia: Mobilpriskrigen kan komme igen – Artiklen kan du læse her. Få også seneste nyt om emnet her.