Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia og Telenors nye netværk starter i Aalborg - bedre 3G-dækning i kommende uge.

Telia og Telenors nye netværk starter i Aalborg - bedre 3G-dækning i kommende uge.

Næste fase af Telia og Telenors netværks-sammenlægning starter i det nordjyske.

Aalborg centrum er første område, der får glade af det nye TT-netværk. (Foto: Telenor)
Aalborg centrum er første område, der får glade af det nye TT-netværk. (Foto: Telenor)

Det bliver indbyggerne i Danmarks fjerdestørste by, Aalborg, som  tirsdag den 7. maj kan vågne op til et nyt og forbedret netværk.

I Aalborg centrum starter Telia og Telenor nemlig det nye fælles 3G netværk. Dermed bliver Aalborg den første by, der får glæde af, at Telenor og Telia nu begynder at lægge deres 3G-netværk sammen, for at give mobildækningen et stort løft.

I en pressemeddelelse fortæller Telenor, at selve skiftet udføres natten mellem mandag den 6. maj og tirsdag den 7. maj. I nattetimerne lukker Telenor kortvarigt for sit eksisterende 3G-netværk i Aalborg centrum - se billedet ovenfor - mens sammenlægningen med Telias netværk finder sted.

Ingen 3G i et par timer

Det betyder samtidig, at Telenors kunder ikke vil kunne bruge 3G-nettet i nogle timer.  Det betyder dog ikke, at Telenors kunder ikke kan bruge deres mobiltelefoner. 

- ”Hvis folk i Aalborg centrum får behov for at ringe i løbet af natten, kan man sagtens det. Det er kun 3G-nettet, vi afbryder i nogle timer, hvorimod vi ikke rører ved 2G-nettet. De samtaler, som normalt ville køre på 3G-nettet, sender vi derfor over på 2G-nettet natten til tirsdag,” fortæller Telenors netværksdirektør Richard Stigaard og forsætter:

- ”Vi laver i realiteten et helt nyt netværk i Aalborg centrum på basis af de master, som Telenor og Telia har i dag. Når nattens sammenlægning er vel overstået, skal vi i gang med at efterjustere antennerne på de mobilmaster, der står i Aalborg centrum, så vi opnår den bedst mulige dækning. Indtil vi er færdige med finjusteringen, kan mobilnettet opleves som lidt mindre stabilt, end det plejer. Til gengæld bliver mobildækningen i Aalborg centrum bedre end nogensinde, når vi er færdige,”

Telenor-kunder kan igen bruge 3G til både tale og data fra tirsdag morgen, men der kan ifølge Telenor godt gå nogle dage, før alt kører optimalt.

Aalborg centrum er kun første område, af den længe ventede sammenlægning af Telia og Telenors 3G netværk, og ifølge Telenor følger følger resten af Aalborg-området snart med.

3G mobilnettet i andre områder af landet vil også blive lagt sammen, men tidsplanen ligger endnu ikke klar.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Karsten Nielsen 02-05-2013 14:55:39

Fint idé med sammenlægningen i stedet for fortsat at spilde ressourcer på at udbygge 4 identiske mobil-net i Danmark. Det havde været smartere med eet velfungerende net, som de forskellige operatører kunne leje sig ind på. Så havde der været penge til master i de tyndtbefolkede områder, når der ikke skulle være 3 dobbelt masteantal i storbyerne.
Det frie marked er på ingen måde garanti for effektivitet eller ressourcebesparelse, selvom liberalisterne forsøger at bilde os det ind.

0 0

Om brug af cookies