Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia på opkøbsjagt i Danmark

Telia på opkøbsjagt i Danmark

Telia vil gerne styrke sin position på det danske marked, og opkøb af konkurrenter er en reel mulighed.

Telia har over 17 milliarder kroner på kistebunden, og vil gerne styrke sin danske forretning, siger selskabets europadirektør Robert Andersson, ifølge Business.dk

Den langvarige mobilkrig på det danske marked har tæret på kræfterne hos flere selskaber, men ikke hos Telia, hvor pengepungen er fyldt godt op.

Telia har besluttet af købe Tele2 ud af Norge, for at stå stærkere, og Telias topchef Jahan Dennelind har tidligere til Berlingske sagt, at han undersøger mulighederne i Danmark, hvor ”TDC har fået lov til at være for stor for længe” - han fremhæver, at Telia har finanserne i orden og muligheden for at købe op.

Europadirektør Robert Andersson siger desuden til Bloomberg, at ”Vores strategi er grundlæggende at styrke vor kerneforretning, og Danmark er kerneforretning

Hvem Telia har i kikkerten til et opkøb melder historien ikke noget om, men for øjeblikket findes der på det danske marked fire store teleselskeber: TDC, Telenor, Telia og 3. Hver i sær har de desuden en række mindre selskaber, som CBB, Bibob, Oister, Telmore m.fl.

Kilde: Business.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Desperate 04-09-2014 03:02:05

Så længe TDC er på markedet, er det ligegyldigt hvem Telia køber, da det fortsat vil være ulige. Købet Telia TDC, vil de bare blive det nye "TDC" - og så er markedet fortsat skævt, men til Telias fordel. Hvis Telia køber Telenor, vil TDC fortsat stå alt for stærkt på markedet.

3 har meldt det samme ud som Telia, så det eneste rigtige ville være hvis Telia og 3 i samarbejde købte TDC og delte selskabet mellem sig. 3 vil få mobilnettet og de fleste af mobilkunderne samt YouSee. Telia vil få fastnettet og fibernettet, herunder det meste af infrastrukturen. Telia vil få Fullrate og de mobilkunder der følger med samt de erhvervskunder der har flere løsninger hos TDC.

Dermed ikke sagt at Telia og 3 vil betale 50/50, men ved at dele TDC mellem sig, vil vi få et mere lige marked og det vil være overkommeligt at købe TDC på den måde.

Både Telia og Telenor har brug for et mobilnet i Danmark, så de kan sælge produkter til deres erhvervskunder i Sverige og Norge. Derfor tror jeg ikke at de vil trække sig fra det danske marked. Derudover har hverken Telia eller Telenor brug for endnu et mobilnet, så det giver god mening at lade 3 købe mobilnettet og en stor del af kunderne hos TDC. Og for at sikre konkurrencesituationen, og sikre at handlet går igennem, tror jeg at 3 vil få YouSee med i købet. Specilet i København, hvor YouSee står stærkt, har TDC ikke opgraderet deres kobbernet og en ny ejer vil for relativt få penge kunne komme fiber ud til teleskabene og dermed yde høj hastighed på kobbernettet. Dermed vil vi få mere konkurrence mellem kobber og kabel-tv, ikke kun i København, men også andre YouSee områder.

Så mit bud er altså at vi skal se på helt andre muligheder, end bare ét selskab, der opkøbet ét andet selskab. Vi skal nok se på, hvem der køber TDC og hvordan de fordeler TDC mellem sig.

0 0

Om brug af cookies