Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia sætter 1277 nye antenner op i 2016 og kaster sig over ny teknologi

Telia sætter 1277 nye antenner op i 2016 og kaster sig over ny teknologi

Dansker bruger data som aldrig før og Telia har derfor planer om flere antenner og ikke mindst hurtigere forbindelser.

Vi bruger efterhånden vores dataforbindelser til mange ting og på mange enheder, og der bliver brugt meget data - rigtig meget endda. Viste du fx at der på én times Netflix streaming bruges næsten 3GB data?

Telia melder nu ud at dataforbruget på deres netværk er steget med 60 procent i forhold til sidste år. For at sikre at danskerne kan blive ved med at streame ved de høje 4G hastigheder og ikke mindst udvide dækningen, vil Telia nu sætte flere antenner op:

”4G leverer de hurtigste hastigheder på netværket, og vi kan se, at de høje hastigheder er med til at drive forbruget. Vi planlægger naturligvis udbygningen af vores netværk ud fra brugernes behov, og derfor er langt størstedelen - faktisk hele 67 pct. - af de mobilantenner, vi sætter op i 2016, dedikeret til 4G,” siger Heine Wieben Rasmussen, ansvarlig for netværksplanlægning i Telia.

Læs også: 2 Apps får dit dataforbrug til at eksplodere

Telia fortæller at der i løbet af i år vil dukke hele 856 nye 4G antenner op. Mange af disse vil benytte langtrækkende frekvenser, og vil derfor primært blive placeret i mindre befolkede områder. Heine siger desuden at de vil finjustere antennerne til at blive "smartere":

”Sideløbende med aktiveringen af de mange nye antenner i år, vil vi opprioritere 4G ved at tildele mere ’plads’ i netværket. Flere og flere danskere får smartphones, der kan udnytte 4G, og derfor er det afgørende, at vi kan håndtere større mængder trafik på de mest travle dele af netværket,”

Telia kaster sig ud i VoLTE og avanceret Carrier Aggregation

”I år introducerer vi videreudviklingen af Carrier Aggregation, som kan levere teoretiske hastigheder op til 450 Mbit/s. Derudover er vi lige nu i færd med at implementere en ny platform, der blandt andet vil gøre det muligt for os at lancere Voice over LTE og wifi-calling, så man kan udnytte både 4G og wifi-netværk til at foretage opkald,” slutter Heine Wieben Rasmussen.

I alt kommer der i løbet af 2016 hele 1277 nye antenner op fra Telia, som gerne skulle give os bedre dækning og hastigheder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies