Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia: Snart femtoceller til private

Telia: Snart femtoceller til private

Nu kan private snart købe en femotcelle og få perfekt indendørs dækning.

Sommerens bedste nyhed er måske en overdrivelse, men introduktionen af femtoceller til private i Danmark vil sikkert sprede stor glæde i mange hjem, der døjer med dålig mobildækning.

En femtocelle er i princippet en lille mobilmast, som man kobler på ens egen internetforbindelse. Femtocellen dækker modsat en normal mobilmast kun i et begrænset område, og kræver kun strøm og en stabil internetforbindelse. Når man er i nærheden af femtocellen, så kobler ens telefon sig på femtocellen, og alle opkald, sms'er og data kører over femtocellen i stedet for teleselskabets mobilnetværk.

Erhvervsminister Annette Vilhelmsen har tidligere bedt teleselskaberne introducere femtoceller til private i Danmark, da femtoceller vil kunne afhjælpe problemer med indendørs mobildækning i en række områder i Danmark. Teleselskaberne blev også opfordret til at markedsføre femtoceller i regeringens rapport "Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark", der udkom i marts 2013.

Og nu lader det til, at i hvertfald ét teleselskab har hørt budskabet.

Billed af en femtocelle (foto: Telia)
Billed af en femtocelle (foto: Telia)

Telia er lige på trapperne

Telia tilbyder allerede i dag femtoceller til deres erhvervskunder, men nu har Telia overfor Mobilsiden.dk bekræftet, at selskabet også satser på at lancerer femotceller til private. Tidsplanen er ikke helt på plads, men meldingen lyder på en forventet introduktion i august måned.

- ”Femto-cellerne er en god og innovativ løsning, som til en rimelig pris og på en nem og effektiv måde sikrer dækning i f.eks. sommerhuse eller moderne byggeri i glas, stål og beton, hvor indendørs dækning ofte er en stor udfordring. Telia har ca. 1.000 femto-celler i drift hos erhvervskunder, og erfaringerne er virkelig gode. Jeg forventer derfor, at femto-celler også vil blive en succes på privatmarkedet.” udtaler Telias direktør, Søren Abildgaard, til Mobilsiden.dk

Produktet er ifølge Telia ikke helt færdigudviklet, men teleselskabet oplyser, at prisen kommer til at ligge på omkring 2.500 kroner for en femtocelle, der kan have cirka 5 brugere.

Femtocellen kan kun benyttes af Telia kunder, og ejeren kan vælge at begrænse brugen af femtocellen til bestemte telefonnumre, som altså skal være Telia-numre.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies