Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia: Test af 4G LTE 800 Mhz forløber fint

Telia: Test af 4G LTE 800 Mhz forløber fint

Telia rapporter om vellykkede tests med 4G LTE på 800 Mhz.

Indtil videre har Telia og Telenor benyttet høje frekvenser på 1800 og 2600 MHz til 4G LTE. Telia og Telenor har dog gennem deres fælles netselskab, TT-netværket, sikret sig en  licens til 4G LTE på 800 Mhz.

Sammenlignet med de højere frekvenser, så kan 4G LTE på 800 MHz give langt bedre geografisk dækning og dækningen i f.eks. bygninger er også langt lettere med lave frekvenser.

I disse uger begynder en ny fase i Telia og Telnors 4G LTE udrulning; Selskaberne begynder nemlig opsætningen af en række nye mobilmaster der anvender 800 MHz.

Tests omkring Jyllinge

Der er til at starte med opstillet to master med 800 MHz-sendere omkring Jyllinge ved Roskilde Fjord, og de første målinger viser ifølge Telia fremragende resultater.

De nye master er placeret i et område omkring Jyllinge, men alligevel viser målingerne en meget høj aktivitet på 4G-netværket. Faktisk på højde med de mest travle 3G master i København.

- ”Disse fine resultater siger os to ting: For det første, at der findes rigtig mange mobiler og dongles derude, som kører på 4G - også uden for de større byer. Og for det andet, at vi basalt set bruger netværket mere, når hastigheden og dækningen er god. Vi når simpelthen at surfe, streame og downloade mere, når teknikken er i top. Vi vil henover de kommende måneder fortsætte udrulningen af 4G på 800 MHz henover Danmark”, udtaler kommunikationsdirektør i Telia Mobility Services, Mette Honoré i en pressemeddelse.

Masser af trafik på 4G

Ifølge Telia har opstillingen af de to nye 800 MHz mobilmaster ved Jyllinge dog ikke betydet et fald i trafikken på det eksisterende 1800 MHz 4G netværk i området. Til gengæld aflastes selskabets 3G netværket markant, hvilket betyder mere kapacitet til tale og datatrafik på 3G.

Selvom den helt store styrke ved 800 MHz mobilmasterne er en bred geografisk dækning, så viser testresultaterne ifølge Telia, at hastighederne er på højde med selskabets 1800 MHz mobilnetværk, som hovedsageligt bruges til at give danskerne lynhurtige hastigheder i tættere befolkede områder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies