Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia udskyder åbningen af 3G-adgang

Telia udskyder åbningen af 3G-adgang

Telias kunder blev lovet hurtig dataadgang på mobilen i 2008, men det bliver alligevel ikke til noget.

Mobilkunderne hos Telia får ikke, på denne side af årsskiftet, adgang til det hurtige 3G-datanet. Selskabet har ellers flere gange lovet en åbning i 2008 - men det bliver alligevel ikke til noget.

 - "Vi udskyder åbningen til 2009, for at sikre en god kundeoplevelse med hensyn til kapacitet og dækning. Vi skal være sikre på, at nettet kan håndtere alle kunderne", siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia.

Telia vil ikke oplyse, hvor langt lanceringen af 3G er forsinket.

Hurtig mobildata er vigtig

I Danmark er 3G-licenserne uddelt til Telia, Sonofon, 3 og TDC. Alle selskaber, udover Telia, har forlængst lanceret 3G-data til både mobiltelefoner og computer-datakort. Telia har indtil videre valgt, at forbeholde 3G til iPhone- og datakortkunder.

Datatrafik forventes, at blive det næste vigtige konkurrenceparameter, da tjenester som mobil-tv, Facebook, internetadgang og mail er afhængige af hurtige og stabile netforbindelser på mobiltelefoner.

<strong>Fakta</strong>: <em>Telias markedsandel er 18 procent hvilket svarer til en tredjeplads. Nummer to er Sonofon med 20,5 procent mens TDC med 30,1 procent er numer ét på det danske marked. Kilde: IT- og Telestyrelsen 1. halvår 2008.</em>
Fakta: Telias markedsandel er 18 procent hvilket svarer til en tredjeplads. Nummer to er Sonofon med 20,5 procent mens TDC med 30,1 procent er numer ét på det danske marked. Kilde: IT- og Telestyrelsen 1. halvår 2008.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies