Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia udvider 4G LTE dækningen

Telia udvider 4G LTE dækningen

Nu kan mere end 60 procent af danskerne surfe på Telias 4G LTE netværk.

For knap en måned siden kunne vi fortælle, at Telia havde opgraderet med 4G LTE i 69 byer med mere end 4.000 indbyggere. 

Siden da er udruldningen af det nye netværk gået meget stærkt, og her godt en måned senere er Telia nået til by nummer ét hundrede.

Den heldige by blev Næstved. Derved er nu mere end 60 procent af den danske befolkning dækket af Telias 4G LTE netværk. Telia forventer, at 75 procent af danskerne kan komme på 4G inden udgangen af året.

Telias dækningskort er ved redaktions deadline endnu ikke opdateret, men Telias presseansvarlige lover et opdateret dækningskort i løbet af få dage.

Indtil da må vi nøjes med en liste over de 100 danske byer med flere end 4.000 indbyggere, der er dækket af Telias 4G LTE netværk:

Aabenraa, Aalborg, Aarhus, Assens, Beder, Bellinge, Billund, Birkerød, Bjerringbro, Brande, Børkop, Dragør, Esbjerg, Faaborg, Farum, Fensmark, Fredensborg, Fredericia, Frederikssund, Frederiksværk, Galten-Skovby, Gilleleje, Grindsted, Gråsten, Haderslev, Hadsten, Hammel, Haslev, Hedehusene-Fløng, Hedensted-Løsning, Hellebæk-Ålsgårde, Helsinge, Helsingør, Herning, Hillerød, Holbæk, Holstebro, Hornbæk-Dronningmølle, Hornslet, Horsens, Hovedstadsområdet, Humlebæk, Hundested, Hørning, Hørsholm, 0Ikast, Jyllinge, Jægerspris, Kalundborg, Kolding, Korsør, Køge, Langeskov, Lillerød, Lynge-Uggeløse, Lystrup, Løgten-Skødstrup, Maribo, Middelfart, Munkebo, Måløv-Smørumnedre, Mårslet, Nivå, Nyborg, Nykøbing F., Nykøbing S, Næstved, Odder, Odense, Padborg, Ribe, Ringkøbing, Ringsted, Roskilde, Ry, Rønne, Skive, Skjern, Silkeborg, Skanderborg, Skælskør, Slagelse, Slangerup, Solrød Strand, Sorø, Strib, Struer, Svenstrup, Svogerslev, Taastrup, Tune, Tønder, Varde, Vejen, Vejle, Videbæk, Vojens, Vordingborg, Værløse og Ølstykke-Stenløse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Patrick W. 09-11-2011 22:09:40

Jeg kan se, at en by som f.eks. Sønderborg, hvilket er en by med lidt over 27.000 indbyggere ikke er dækket ind af netværket. Flere andre er heller ikke. Det er altså langt fra alle byer med over 4.000 indbyggere, som nu har mulighed for 4G LTE.

Nu skal jeg selvfølgelig ikke blande mig i Telias strategier og planlægning, men alligevel synes jeg, at det er underligt, at de ikke også får dækket de lidt større byer ind - der må da være et marked. Nu bor jeg selv i Sønderborg, så det vil da i hvert fald afholde mig fra at blive kunde ved Telia.

0 0
evilguy 10-11-2011 09:05:16

Hej Patrick

Som du kan læse i artiklen, så er Telia ikke færdig med udrulningen endnu. Derfor er ikke alle større byer dækket endnu.

Den nordlige og sydlige del af Jylland er endnu ikke dækket med LTE. Telias udruldning kører i store geografiske områder af gangen, og Sønderborg er først for nyligt blevet opgraderet. Telias nyeste dækningskort viser da også at Sønderborg ikke har 4G LTE dækning endnu - mon ikke det kommer inden jul.

0 0
Bjarke Hansen 09-11-2011 17:27:36

Dækningskortet er nu opdateret http://telia.dk/mobil/daekning/

0 0
drikstofte 09-11-2011 13:08:37

Der altså langt flere byer end i skriver der. Jeg bor i Holte og der står allerede på kortet der findes 4G/LTE. Jeg færdes også i Virum - der er også 4G/LTE osv :) - har selv prøvet det.

Altså flere af de små byer har også 4G/LTE :) ikke nødvendigvis fordi der bor mere end 4.000 i byen :)

0 0
Mads 09-11-2011 09:41:48

Ser vi snart mobiler på det danske marked der supporter "4g" ?

0 0
Johnny K. Olesen 09-11-2011 11:26:54

Hej Mads

Lige umiddelbart skal vi ikke forvente at se LTE modeller på markedet. Dermed ikke sagt at de ikke kommer, men modsat f.eks. i USA, så er det ikke strengt nødvendigt at indføre LTE i mobiltelefoner endnu.

3G netværkene i Danmark kan sagtens følge med, og teleselskaberne er nok mest interesseret i at benytte LTE til USB modems i første omgang.

Sagen i USA er lidt anderledes, da flere teleselskaber benytter 3G CDMA netværk, som slet ikke har kapaciteten til de mange brugere. I Europa har vi slet ikke samme udfordring.

Samtidig så er de nuværende chips til mobiltelefoner meget strømkrævende. Når næste generation af chips kommer på markedet næste år, så stiger chancen for at se LTE telefoner i Danmark.

0 0

Om brug af cookies