Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TeliaSonera vil tage penge for brugen af Skype

TeliaSonera vil tage penge for brugen af Skype

TeliaSonera mener, at IP-selskaberne underminerer teleselskabernes indtjening på samtaler og vil derfor forlange penge, når du benytter Skype.

Endnu engang har TeliaSonera bestyrelsesformand fremsat mildest talt kontroversielle udtalelser omkring fremtidens telemarked.

Teleselskabernes guldkalv - samtaler - er truet af IP-selskaber såsom Skype, der tilbyder gratis eller meget billige samtaler. Derfor bør forbrugerne opkræves for brugen af IP-samtaler, mener TeliaSoneras administrerende direktør Lars Nyberg. Det skriver Computerworld.dk.

Under Mobile World Congress 2012 i Barcelona udtalte direktøren blandt andet:

- "80 procent af vores omsætning kommer fra samtaler, og det er vi nødt til at beskytte. Hvis vi siger, at samtaler er gratis, så er den her virksomhed ødelagt. Sammen med alle andre operatører."

Helt konkret er det planen, at man ikke længere vil kunne benytte visse dataabonnemeneter til f.eks. IP-telefoni. Hvis man vil benytte IP-telefoni, så skal man fremover betale for muligheden. Det er TeliaSonera plan at indføre dette opgør med net-neutralitets princippet i Spanien. Det er ikke planen, at Danmark bliver berørt af disse planer - endnu.

Håkan Dahlström, chef for Mobility Services hos TeliaSonera kunne uddybe teleselskabets holdninger lidt mere:

- "Vi vil have en service til dit kommunikations-behov og dit underholdnings-behov. I dag er er en holdning om, at alt, der er IP-baseret, er gratis. Men fundamentalt skal vi tage penge for den service, vi tilbyder."

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ahmani 01-03-2012 16:21:58

Jeg tror det bliver vejen frem for alle selskaber. De bliver nødt til at gøre noget, ellers tjener de ingen penge. Der er fri adgang til WiFi mange steder og dermed kan man tale helt gratis. SMS forbruget er faldet pga sociale tjenester som fx FB, og det er begrænset hvor meget de kan tage for et data abonnement.

Samtaler via VOIP på mobilen kan godt lukkes rent teknisk, så det er ikke kun Skype der bliver ramt!

Så vend jer til det, det kommer og det vil være alle der gør det! :-(

(Bare min overbevisning ;-) )

0 0
David 01-03-2012 09:03:32

- "Vi vil have en service til dit kommunikations-behov og dit underholdnings-behov. I dag er er en holdning om, at alt, der er IP-baseret, er gratis. Men fundamentalt skal vi tage penge for den service, vi tilbyder."

Det gør de da allerede, jeg betaler mere for min data end for samtaler. Så er meningen at jeg skal betale yderligere, hvis jeg bruger min data til telefoni? Think not.. I øvrigt findes der jo andre programmer end Skype. Vil de så have en liste over programmer man skal betale yderligere for at bruge?

0 0
Bepper 29-02-2012 22:50:10

If you'r going down, you'r going down... Og så er det bare om at komme ud i tide...!
Det eneste der virker sikkert forretningsmæssigt er, at opkøbe et lille stykke grus ved siden af en forretning, og så sætte parkometer op, og charge afsindige gebyrer.

0 0
David 01-03-2012 09:06:08

Deres problem er jo at de ikke har monopol, hvis det havde det var det en anden sag. Hvis Telia skal have succes med det her, skal de have de andre selskaber med på ideen. Det tvivler jeg på sker.

0 0
Kim 01-03-2012 10:50:12

Det er TeliaSonera, altså Sverige, der omtales. Og i Sverige svarer TeliaSonera til TDC i Dk, og dermed har de gode chancer for at være "trendsættere".

0 0
David 01-03-2012 11:34:45

Der er stadig forskel på at være stor, og være den eneste. Jeg tror ikke det her vil brede sig.

0 0
Hans Jákup Danielsen 29-02-2012 22:39:57

APRILSNAR!!!

...vent lige... det er ikke 1. april...

0 0
DX 29-02-2012 19:27:19

bare at folk skifter teleselskab & at TeliaSonera dermed skyder sig selv i foden. Alternativt åbner Google vel bare et teleselskab, de er allerede i gang med fiber i udvalgte områder i USA.

0 0
Onkel_Per 29-02-2012 18:55:57

på email når folk ikke længere sender SMS og MMS.

Hvis de vil tjene penge på det, kunne de da bare selv have opfundet eller opkøbt det.

0 0
evilguy 29-02-2012 21:07:31

Fremragende ide. TeliaSonera skulle benynde at tage penge for antallet af e-mail folk sender, for hvert minut man benytter Viaplay.dk til at se Paradise Hotel og nu når de alligevel er i gang, så skal folk da også betale hver gang de besøger en pornografisk hjemmeside - det er da helt fair!!

Hvad bliver det næste? Skal vi også betale for at bruge YouTube eller mobilsiden?

Ironi kan forekomme i oventstående!

0 0
Paw Sandayo 29-02-2012 18:30:04

det bliver jo bare frem over dataen de skal tjene penge på og ik taletid.. en skandale hvis det bliver indført

0 0

Om brug af cookies