TeliaSonera vil tage penge for brugen af Skype

TeliaSonera mener, at IP-selskaberne underminerer teleselskabernes indtjening på samtaler og vil derfor forlange penge, når du benytter Skype.

TeliaSonera vil tage penge for brugen af Skype

Endnu engang har TeliaSonera bestyrelsesformand fremsat mildest talt kontroversielle udtalelser omkring fremtidens telemarked.

Teleselskabernes guldkalv – samtaler – er truet af IP-selskaber såsom Skype, der tilbyder gratis eller meget billige samtaler. Derfor bør forbrugerne opkræves for brugen af IP-samtaler, mener TeliaSoneras administrerende direktør Lars Nyberg. Det skriver Computerworld.dk.

Under Mobile World Congress 2012 i Barcelona udtalte direktøren blandt andet:

– “80 procent af vores omsætning kommer fra samtaler, og det er vi nødt til at beskytte. Hvis vi siger, at samtaler er gratis, så er den her virksomhed ødelagt. Sammen med alle andre operatører.”

Helt konkret er det planen, at man ikke længere vil kunne benytte visse dataabonnemeneter til f.eks. IP-telefoni. Hvis man vil benytte IP-telefoni, så skal man fremover betale for muligheden. Det er TeliaSonera plan at indføre dette opgør med net-neutralitets princippet i Spanien. Det er ikke planen, at Danmark bliver berørt af disse planer – endnu.

Håkan Dahlström, chef for Mobility Services hos TeliaSonera kunne uddybe teleselskabets holdninger lidt mere:

– “Vi vil have en service til dit kommunikations-behov og dit underholdnings-behov. I dag er er en holdning om, at alt, der er IP-baseret, er gratis. Men fundamentalt skal vi tage penge for den service, vi tilbyder.”

Videre nyt om Telia

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 29/2/2012 havde vi dette at sige med en ny vinkel på Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammenKlik her for at gå til artiklen.. De sidste nyheder om temaet finder du her.