Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telia/Telenor-fusionen giver TDC et løft

Telia/Telenor-fusionen giver TDC et løft

Fusionen giver en stor konkurrent til TDC, men det har også sine fordele, og det kunne ses på aktierne

Telia, som ret beset hedder TeliaSonera, og Telenor går sammen om at skabe et samlet selskab i Danmark, og så skulle man tro, at det ville sætte de andre operatører under pres. Det kan dog gå hen og blive lidt af en fordel for TDC, og det kunne ses på børsen.

I de første 15 minutter efter annonceringen af de nye, samlede Telia/Telenor, som endnu ikke har et navn, der steg TDCs aktie med næsten 6 procent.

Læs også: TDC åbner op for mere fleksibelt netværk

Nordeas chefrådgiver, Michael Borre, siger til Ritzau Finans, at TDC får en konkurrent mindre at tænke på, når de to firmaer bliver til et, og det er godt for forretningen. Det er faktisk de små konkurrenter, der er de værste, noterer han sig.

”Den positive effekt opvejer langt den negative. Det er meget vigtigere, at der kommer færre konkurrenter, end at konkurrenten bliver langt større,” siger Michael Borre til Ritzau Finans

Læs også: TeliaSonera og Telenor laver fælles forretning

Danmark er et relativt lille land, og især på teleområdet, hvor der har været 4 store spillere i TDC, 3, Telenor og Telia. Det har ført til en heftig konkurrence, der har givet forbrugerne meget lave priser på telefoni sammenlignet med mange andre lande.

Med andre ord, så vil TDC på den lange bane få mere luft til at drive sin forretning, når der er en konkurrent mindre at forholde sig til.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies