Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telmore bryder loven - gemmer opkaldshistorik for længe

Telmore bryder loven - gemmer opkaldshistorik for længe

Telmore gemmer kundernes opkalds-historik helt tilbage fra selskabets grundlæggelse i 2000, hvilket strider mod loven.

Det danske teleselskab Telmore bryder lovgivningen, da de gemmer kundernes opkaldshistorik længere end de fem år, som loven tillader. Det skaber undren hos Erhvervsstyrelsen, der er den tilsynsførende myndighed. Det skriver Computerworld.dk.

På Telmore.dk kan kunderne finde deres opkaldshistorik helt tilbage fra selskabets grundlæggelse.

 - ”På Telmores hjemmeside kan jeg se mine opkaldslister helt tilbage fra 2002, hvor abonnementet blev oprettet," fortæller Jesper Lund, der har adgang til Telmores opkaldshistorik, til Computerworld.

Jesper Lund undrede sig over, at selskabet gemmer 10 år gamle oplysninger og ringede derfor til Telmores kundeservice, der sendte spørgsmålet videre til deres juridiske afdeling.

 - ”Jeg henviste til udbudsbekendtgørelsens § 23, og så har vi jo passeret det niveau, hvor den typiske kundeservice-medarbejder kan besvare spørgsmålet, men han lovede at snakke med klageafdelingen," fortæller Jesper Lund.

Det er, ifølge Erhvervsstyrelsen, udbudsbekendtgørelsen, som fastsætter, hvor længe selskaberne må gemme opkaldshistorik.

 - "Hvis et selskab opbevarer trafikdata i mere end fem år, så er det i strid med lovgivningen," siger Tore Kjelstrup Christensen, der er specialkonsulent hos Erhvervsstyrelsen.

Telmore-kundeservice: Vi overholder lovgivningen

Jesper Lund modtog nogle timer senere et svar fra den juridiske afdeling i Telmore kundeservice. Her lød det, at Telmores opfattelse var, at virksomheden skal opbevare oplysningerne i mindsts fem år, og at der for det andet ikke er fastsat noget i lovgivningen, der forhindrer dem i at opbevare informationerne i længere tid.

Telmores kundeservice-medarbejder henviste også til den selvsamme udbudsbekendtgørelse, som Jesper Lund havde henvendt sig omkring.

Men også bogføringslovgivningen blev nævnt.

 - ”Kundeservice virkede meget afvisende. De fortalte mig, at Telmore skulle opbevare oplysningerne i mindst fem år jævnfør bogføringslovgivningen, og så var der ikke noget maksimum for, hvor længe de måtte opbevare oplysningerne,” fortæller Jesper Lund.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 06-05-2013 18:08:29

tolker man Udbudsbekendtgørelsen kan den opfattes som at Telmore er forpligtiget til at slette eller gøre dataene anonyme når perioden, som er lovpligtigt for Telmore og andre virksomheder, at opbevare opkaldslisten i 5 år. Efter denne periode, har telmore ikke brug for disse data , derfor skal de slettes eller gøre anonyme. som bekendtgørelsen siger.

0 0
Thomas Larsen 06-05-2013 18:24:27

Der står at dataen skal slettes eller anonymiseres når den ikke længere er relevant for kommunikationen, hvilket i princippet er efter opkaldet er færdigt.

Dog som efterfølgende punkter nævner kan de beholde det til afregning af datatrafikken, dvs. sådan set indtil regningen er betalt. (Eller de når gældsforældelsesfristen)

De 5 år har derfor intet med udbudsbekendtgørelsen at gøre, og hvis vi så siger det er bogføringsloven der er tale om, så er det som Torben påpeger, helt korrekt, at der ikke står det skal obverares i nogen bestemt periode, bare som minimum 5 år.

0 0
Torben 06-05-2013 12:48:32

Såvidt jeg kan se, har Telmore ret, da der ikke står noget i udbudsbekendtgørelsen om de såkaldte antal år, såvidt jeg i hvert fald kan se


Bogføringsloven siger: "Den bogføringspligtige skal opbevare regnskabsmaterialet på betryggende vis i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, materialet vedrører."

Udbudsbekendtgørelsen siger:
§ 23. Udbydere af offentlige elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester skal sikre, at trafikdata, jf. § 2, stk. 1, nr. 2, vedrørende abonnenter eller brugere slettes eller anonymiseres, når de ikke længere er nødvendige for fremføringen af kommunikationenDer bliver ikke nævnt noget med perioder her, så Telmore ville sagtens kunne forsvare sig overfor den paragraf

0 0

Om brug af cookies