Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Telmore har parallelimporteret Samsung S5230

Telmore har parallelimporteret Samsung S5230

Køber du en Samsung S5230 hos Telmore er der tale om en parallel-importeret model. Selskabet garanterer, at det ikke betyder noget for kunderne.

Efterspørgslen efter touchmobilen Samsung S5230 har været så stor, at Telmore nu importerer mobilen fra andre markedsområder - det vil sige, uden om den normale skandinaviske distribution. Fremgangsmåden er også kendt som parallelimport.

- "Samsung Skandinavien har mobilen i restordre, derfor har vi købt et parti i Frankring for at klare efterspørgslen. Den danske manual kan hentes fra vores hjemmeside - eller vi kan udskrive den, og sende den til kunden kvit og frit", fortæller Telmores direktør Allan Christiansen.

Direktøren garanterer kunderne, at garantien og services er som på alle andre produkter købt hos Telmore. Desuden er mobilen med dansk sprog og software.

De store selskaber som TDC, Telmore, Telia, Telenor osv., sælger normalt ikke parallelimporterede mobiltelefoner. Derfor er det højest usædvanligt, når det alligevel sker.

Telefonerne er ikke altid ens

Mobiltelefoner som er importeret uden om de officielle salgskanaler er ofte omgæret af store problemer for kunderne.

Blandt andet fordi produkterne som udgangspunkt ikke har dansk sprog og manual. Desuden kan der være forskel på hvilket indhold salgsæsken har i de enkelte markedsområder. Også service- og garantibetingelser kan være forskellige. Har telefonen indbygget navigation kan kortene desuden være til et andet landeområde.

Specielt sproget er et problem for mange kunder. Ofte er det sådan, at når f.eks. en Nokia-telefon opdateres med ny software hjemme hos en kunde, så stilles sproget tilbage til det oprindelige - uden mulighed for, at kunden selv kan ændre det til dansk.

I det specielle tilfælde med Telmore er Samsung i Danmark blevet orienteret og alle telefoner er opfattet af Samsungs normale garanti.

Debat:
Se Mobildebat.dk-tråd om emnet

Læs også:
Test: Samsung S5230 - kvalitet i plastik


Samsung GT-S5230 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies