Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Test af antennen i iPhone 4 og 4S

Test af antennen i iPhone 4 og 4S

Er antennen bedre til at modtage i den nye iPhone 4S sammenlignet med iPhone 4. Vi har lavet en simpel sammenligning.

Da iPhone 4 kom frem høstede den kritik for sit antenne-design der var for dårligt konstrueret. Det fortalte den danske professor i antenne-design, Gert Frølund fra Aalborg Universitet.

Antenner mister kvalitet når man holder ved dem, her bliver kroppen til en del af antennen. Udfordringen med iPhone 4 og 4S, sammenlignet med andre mobiltelefoner, er at man direkte rører ved antennen fordi den udgøres af selve metalkanten udenom.

Det er dog muligt at påvirke alle smartphones antenneforhold, også selvom antennerne er gemt inde bag plastikhuset.

Men iPhone 4 havde de ekstra udfordinger, at samtaler kunne falde ud hvis man opholdt sig steder med dårlig dækning - og samtidig kom til at gøre modtagelsen endnu dårligere ved at berøre antennen.

Selvom mange stadig benægter at der nogensinde har været problemer med antennen i Phone 4, så er jeg selv en af dem der var plaget af udfald i samtaler engang imellem. Problemer jeg aldrig oplevede med iPhone 3G eller 3GS.

Apple valgte da også at lave et nyt forbedret antenne-design i den nye iPhone 4S, det viser jo også at der var ting som kunne forbedres.

iPhone 4 vs. iPhone 4S

Apple valgt at udstyre den nye iPhone 4S med hele to antenner, som elektronikken kan skifte imellem, for løbende at fange det bedste signal. Det skulle gøre det vanskeligere at forstyrre modtagelsen.

På iPhone 4 kan modtagelsen forstyrres med det såkaldte "death grip" - dødsgrebet. Egentlig er det bare at holde om telefonen, som man holdt på et gammeldags telefonrør. Hvis man i den forbindelse kom til at røre samlingen i metalkanten nederst i venstre side af telefonen, så var det at der kunne opstå udfald.

Et "death grip" på en iPhone 4 kan direkte aflæses af antenne-indikatoren, de 5 streger øverst på skærmen. Med sådant et greb kan antennestyrken falde 2-3 streger, og befinder man så et sted hvor der kun er dækning til eksempelvis 2 streger, så kommer problemerne.

Men er iPhone 4S så virkelig forbedret i forhold til iPhone 4. Vi satte os for at lave en simpel sammenligning.

"Death grip" på iPhone 4 vs. iPhone 4S

Til denne test blev anvendt en iPhone 4 og en iPhone 4S. Begge udstyret med et abonnement til samme teleudbyder, her TDC.

Grebet udføres på iPhone 4, der i løbet af nogle sekunder taber 2 streger på antenne-indikatoren. Derefter udføres samme greb på iPhone 4S, uden noget udslag på antenne-indikatoren.

Forsøget gentages på iPhone 4S, for at se om det da ikke er muligt blot at drille den lidt. Men nej, iPhone 4S lod sig ikke påvirke.Konklusion

En test som denne er ganske uvidenskabelig. Men jeg valgte at lave den sammenligning, netop fordi jeg har været plaget af udfald med iPhone 4 her. Og netop med TDCs dækning her i området.

Det er derfor med glæde jeg kan konstantere at iPhone 4S ikke påvirkes på samme måde som iPhone 4, blot ved at holde om telefonen som man holder et telefonrør.

Det amerikanske månedsmagasin Consumer Reports, der bringer anmeldelser og sammenligninger, nåede forleden til samme konklusion:

"In special reception tests of the iPhone 4S that duplicated those we did on the iPhone 4, the newer phone did not display the same reception flaw, which involves a loss of signal strength when you touch a spot on the phone’s lower left side while you’re in an area with a weak signal."

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ingemann 10-11-2011 10:32:39

Heldigvis gøres der i artiklen opmærksom på, sammenligningen er uvidenskabelig..

Man kan ikke lave den sammenligning på en fair måde, for vi ved ikke, om antenneindikatoren/signalindikatoren er ens i begge telefoner. Jeg vil ikke på nogen måde påstå, at Apple er ude på at snyde kunderne, men modsat kan man godt forestille sig, at Apple har justeret lidt på indikatoren i iPhone 4S, for at få snakken om antenneproblemer til at mindskes...

0 0
Bjarke Hansen 09-11-2011 18:23:32

Det lader til der er kommet tråde op rundt omkring med problemer med antennen på den nye Iphone 4s.

fx https://discussions.apple.com/message/16674386#16674386

0 0
Bjarke Hansen 09-11-2011 18:27:30

..og her http://www.facebook.com/3Danmark/posts/316259111723480

0 0
JP 09-11-2011 23:24:44

Bla bla bla stadig problemer.

I lyder lige som alle de paniske Apple hadere som frående råbte op om alle de problemer og alle de konsekvenser det ville få for iPhone 4..

Selv den simple kendsgerning at alle telefoner mister signal kunne ikke stoppe den paniske masse psykose... pinligt for dem fordi historien har vis at iPhone 4 er verdens mest sælgende smartphone... og at der ikke har været noget som helst antenne problem.

tsk tsk tsk

0 0
10-11-2011 15:20:04

Jamen så forklar du lige min hustru, at hendes iPhone 4 ikke har modtage problemer :D

0 0
Jan Ålund 10-11-2011 08:11:03

JP der er da ingen grund til at opfører sig som et lille barn fordi der er nogen som henviser til at der findes mennesker med problemer..

0 0

Om brug af cookies