Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Test: Smart Keyboard Pro - enkelt tastatur til din Android

Test: Smart Keyboard Pro - enkelt tastatur til din Android

Mangler du et nyt tastatur til din Android? Tag et kig på denne anmeldelse, hvor vi tester på Smart Keyboard Pro.

Er du træt af dit normale Android-tastatur? 

Syntes du designet kan blive en smule kedeligt, og vil du gerne kunne skrive hurtigere?

Så skal du måske prøve Smart Keyboard Pro, der selvfølgelig understøtter det danske sprog og dermed også ÆØÅ.

Smart Keyboard Pro har taget det eksisterende Android-tastatur og lavet nogle små ændringer, og det er der kommet et rigtig godt resultat ud af.

Skift designet på dit nye tastatur

Med Smart Keyboard Pro kan du ændre designet på dit tastatur til forskellige "skins" - dvs. opsætninger, du kender fra andre enheder.

Du kan vælge imellem flere designs iPhone, Android, Gingerbread, Galaxy, HTC, Gray, White og Black.

Der er altså 8 forskellige temaer at vælge imellem fra starten. Og hvis det ikke er nok, giver app'en dig mulighed for at tilpasse tastaturet yderligere til dine behov.

Intet hokus-pokus, kun god funktionalitet

Vi har tidligere anmeldt Swiftkey X Keyboard, der for nogen sikkert kan virke som en uoverskuelige affære. Det skyldes de mange indstillingsmuligheder og at app'en skal have tilgang til både din e-mail, Facebook og SMS'er for at virke optimalt.

For dem, der mener, at SwiftKey X Keyboard har lidt for meget "falsk-magi", så er Smart Keyboard Pro den rigtige løsning.

Det er nemlig et fantastisk enkelt tastatur, og der er ikke en masse hokus-pokus. App'en ændrer blot designet og indeholder nogle små fine funktioner. Den fokuserer ikke så meget på ord-forudsigelse, men blot på at det skal være nemt at skrive på tastaturet.

Få fejl

Der er desværre nogle få fejl. Blandt andet er det muligt at aktivere en Smiley Key, der tilføjer en permanent smiley på dit tastatur.

Egentlig en smart funktion, der gør det hurtigere at lave din yndlings-smiley, men desværre ødelægger den muligheden for at søge på Google, Google Play og andre forskellige ting.

Den fjerner nemlig enter-knappen, som man skal bruge, når man har lavet en indtastning, det kan skabe en del bøvl.

Mærkeligt lavet af udviklerne efter min mening.

Gestures

Tastaturet har indbygget gestures. Gestures gør, at du fx kan lave et mellemrum ved at swipe op eller slette et bogstav ved at swipe til venstre.

Du kan swipe op, ned og til siderne, og du vælger selv, hvad app'en skal gøre i hvert tilfælde. I teorien en smart funktion, som desværre tager for lang tid at bruge - det er langt, langt nemmere simpelthen at trykke på knapperne.

Der er dog én smart ting, vi råder dig til at gøre med disse gestures. Du kan sætte din Smiley Key til auto, og så sætte din Gesture til "Toggle Smiley Key", så skal du blot swipe din finger, så skifter du mellem smiley-knappen og enter-knappen.

Godt solidt tastatur

Som skrevet før er Smart Keyboard Pro intet hokus pokus, der laver kun nogle små ændringer ved dit allerede eksisterende tastatur og tilføjer samtidig nogle andre skins.

App'en fungerer dog stort set upåklageligt og er bestemt 17,70 kr. værd efter vores mening!

Det kan vi lide: 

-God funktionalitet
-Fine skins
-Lidt seje Gestures

Det er vi ikke tilfredse med: 

-Små fejl
-Prisen er en smuuule for høj

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ihk 27-08-2012 16:26:16

Da jeg så billedet, uden at læse overskriften, troede jeg det var en artikel om iPhone tastatur. Interfacet og farverne ligner på en prik iOS SMS-delen.

0 0
Halfdan Harring 27-08-2012 10:06:10

Selvom app'en koster 17,70 og det muligvis er en fin pris, så måtte app'en gerne være en smule billigere. Det er trods alt meget for et tastatur, der ikke benytter samme teknologi som Swiftkey.

Du kan jo selv stille dette tastatur og mod Swiftkey ved at læse anmeldelsen af Swiftkey på AppNyt.dk.

Selvfølgelig er dette tastatur ikke et downgrade for selv de store flagskibe for Android mobiler. Tastaturet er jo ikke dårligere end det ud har i forvejen. Tastaturet her har jo mange smarte funktioner, som dit "originale" tastatur ikke har.

0 0
Kongand 27-08-2012 09:11:24

Ok, I skriver selv, at app'en "er bestemt 17,70 kr. værd efter vores mening!"
Men under negative punkter skriver I så: "Prisen er en smuuule for høj"
Modsigende??

Ellers savner jeg lidt at I rent faktisk tester den op mod Swiftkey, når det nu er den I refererer til.
Grunden til man skal logge ind på FB, Twitter, Gmail osv. er for at programmet kan lære ens skrivestil bedre, så den nemmere kan forudsige næste ord. Havde måske været fint nok at forklare frem for blot at skrive, at det kan være "falsk-magi" (hvad er det overhovedet?).

Synes det er en lidt tynd gennemgang og ikke noget der får mig til at ofre pengene på det...

0 0
Jesper Søgaard 27-08-2012 08:06:35

Det kunne være interessant hvis anmeldelsen inddrog stock keyboards fra f.eks. HTC One X og SGSIII som må anses at være de bedste telefoner i øjeblikket. Man kunne forestille sig at dette keyboard var godt til folk med en Huawei eller en ældre Android mobil, men hvad med dem der har flagskibe fra de største producenter?? Kan de drage nytte af det eller vil det være et downgrade?

0 0

Om brug af cookies