Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   The Dart - en laptop-lader på størrelse med en mobillader

The Dart - en laptop-lader på størrelse med en mobillader

Dart er et Kickstarter projekt der vil gøre op med store, klodsede ladere til den bærbare PC.

Dart er et kickstarter projekt der vil gøre op med store, klodsede ladere til den bærbare PC.
Den vejer bare 60 gram, eller omtrent en sjettedel af en hvad en standard-oplader runder på køkkenvægten. Og så fylder den ikke mere end en mobiloplader. Det er hvad udviklerne af ’The Dart’ lover på deres Kickstarter-side.

Selvom Dart ikke fylder meget kan den det samme som de store, altså levere op til 65W strøm til en bærbar PC samt strøm til en enkel USB-port. Og nu, i friskere farver.

Hemmeligheden bag det kompakte ydre er anvendelsen af et MIT-patent, hvor skiftet fra 220 volt foregår 1000 gange hurtigere end i almindelige ladere, og dermed generer ’The Dart’ langt mindre varme end konventionelt.

Dash-projektet har opnået sit mål for indsamlingen, men man kan stadigt nå at bakke op om projektet når ’The Dart’ er klar til salg i november.

Designet er modulært og kan tilpasses de fleste laptops på markedet, forudsat at de ikke anvender mere end 65W og mellem 18 og 21V. Laderen kan virker med både 90-265 volt og kan derfor også anvendes i Danmark, med en stikadapter. En EU-model meldes at være klar i starten af 2015.

Du kan læse mere om 'The Dart' på deres Kickstarter-side.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies