Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ti mobil-teknologier med ekstra potentiale

Ti mobil-teknologier med ekstra potentiale

Analytikerne fra Gartner har udpeget ti teknologier, som vil sætte dagsordenen for den mobile udvikling i 2010 og 2011.

Der er ti teknologier, som vil få særlig indflydelse på mobilmarkedets udvikling de kommende år.

Sådan lyder vurderingen fra analysehuset Gartner, der netop har udpeget ti mobile teknologier, man kan forvente sig ekstra meget af i 2010 og 2011.

- ”Disse teknologier er valgt, fordi de udvikler sig på en måde, der påvirker virksomheds-strategier, et significant antal forbrugere eller medarbejdere vil forvente dem, eller de vil adressere specifikke udfordringer, som organisationer vil komme til at stå over for i 2011," siger Gartners vicepræsident Nick Jones.

Gartners liste ser således ud: 

1. Bluetooth 3 og 4: Det er to nye versioner af Bluetooth er på vej. som vil medføre højere hastigheder og lavere strømforbrug.

2. Det mobile internet: Gartner forventer, at over 85 procent af alle mobiler blive leveret med en browser installeret i 2011.

3. Widgets: Mange telefoner er udstyret med widgets, der giver et hurtigt overblik over f.eks. vejret, e-mails, blogs og nyheder – sekund for sekund.

4. Platforms-uafhængige værktøjer: Værktøjer, der gør det nemt at udvikle applikationer til flere platforme på samme tid, bliver attraktive.

5. App stores: Dette er vejen frem for distribution af applikationer til mobiltelefoner.

6. Lokationer: I slutningen af 2011 vil 75 procent af alle solgte enheder indeholde GPS. Det vil bane vejen for mere sofistikerede, lokationsbaserede applikationer.

7. Hurtigere mobile netværk: Kapaciteten og hastigheden i de mobile netværk vil blive markant højere – og det samme vil brugen af de mobile dataforbindelser (mobilt bredbånd) via smartphones og bærbare computere.

8. Touch-skærme: Flere og flere produkter bliver udstyret med touch-skærm. Det stiller også krav til de applikationer, der bliver udviklet.

9. M2M: De såkaldte ’maskine-til-maskine-netværk’ bliver stadig mere populært - specielt i de mere modne markeder. M2M giver f.eks. virksomheder mulighed for at fjernovervåge og fjernstyre mobile enheder og maskiner.

10. Sikkerhed: Der bliver et stigende behov for sikkerhedsløsninger, der ikke er bundet til en specifik platform eller enhed.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies