Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TIDAL - musiktjenesten er nu i Danmark

TIDAL - musiktjenesten er nu i Danmark

Den internationale version af WiMP, kaldet TIDAL, er den 17. februar klar til at fylde danskernes ører med sprøde toner.

Siden 2010 har den danske sangmillionære musiktjeneste WiMP, der ejes af Aspiro Music, forsørget danskerne med adgang til ubegrænset musik.

WiMP har primært været forbeholdt nordiske lande som Danmark, Norge og Sverige, men nu kommer den internationale fætter hertil.

Med et internationalt fokus, har TIDAL indtil videre været tilgængeligt i lande som USA, Canada, Holland og mange flere, og i løbet af første kvartal af 2015 vil flere lande tilskrive sig denne liste.

Læs også: Google Cast kaster også med musik

TIDAL der lanceres som et separat brand er, som fætter WiMP, en streaming-musiktjeneste. For 199,- kroner om måneden, kan brugere åbne for et musikbibliotek på mere end 25 millioner sange, komprimeret i FLAC - et format i fire gange så høj bitrate som konkurrerende tjenester og som dermed leverer bedre lydkvalitet.

Med TIDAL får man ikke blot øreforkælelse, men skal øjnene underholdes, kan man flittigt gå i gang med at supplere favoritsangende med tilhørende musikvideoer i HD-kvalitet. Der findes 75.000 musikvideoer samt artikler og interviews skrevet af musikjournalister.

Læs også:Microsoft Wireless Display Adapter kommer til Danmark

”Concert Concierge” er noget nyt under solen og TIDAL -ekslusivt. Dette er en tjeneste hvor man opnår specielle koncerttilbud, baseret på den danske TIDAL-redaktions anbefalinger, og gælder spillesteder som VEGA, The Standard og Atlas blandt flere.

Morten Remmer, Managing Director for TIDAL og WiMP, udtaler således om visionen med denne service:

"Vi har specialiseret os i at give vores brugere den bedst tænkelige oplevelse, når de lytter til musik derhjemme, nu vil vi også hjælpe dem med at få flere gode koncertoplevelser. Dette er et tilbud til musikelskere, og fordi koncertoplevelser er bedst, når de deles, kan man som TIDAL-bruger tage en ven med gratis.

TIDAL er tilgængeligt på iOS, Android, PC og MAC, og fungerer ligeledes med musikafspillere som SONOS.

Hvad siger I, er dette et interessant alternativ til evt. Spotify?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stig Nygaard 18-02-2015 01:36:30

Forstår ikke hvad forskellen på WiMP HiFi og Tidal er? Er det bare to brandings for eksakt samme produkt/udvalg?

0 0
Tommy Lindegaard 19-02-2015 01:59:22

Jeg ved ikke med udvalg af sange, men Tidal har lavet samarbejde med diverse hi-fi brands, så Tidal app'en er integreret, lidt a la Spotify Connect. Når tjenesten er integreret giver det bedre lyd, da an så ikke skal streame lyden via fx Apple AirPlay. Det er nok kun for hi-fi nørder, men man kan godt høre forskel hvis man har et ordenligt stereo setup.

0 0
Stig Nygaard 19-02-2015 04:38:43

men det har WiMP jo også...

0 0
Tommy Lindegaard 25-02-2015 09:08:36

ja, i nogen grad, men WiMP har ikke kontrakter med de store HiFi producenter som Linn. Tidal er en videreudvikling af WiMP. App'en er federe og mere intuitiv og så er der det med navnet - du kan ikke lave en international tjeneste som hedder WiMP...

0 0
Stig Nygaard 01-03-2015 08:17:51

Det er stadig svært at forstå hvorfor der er to produkter med samme ejer og samme Managing Director. Det lyder som om du måske har lidt inside viden? Den med WiMP navnet ikke går internationalt forstår jeg, men hvis TIDAL er en teknisk videreudvikling, bliver WiMP HiFi så også opgraderet til samme senere, eller fortsætter WiMP (HiFi) og TIDAL med at køre i hvert deres teknogiske udviklingsspor? Og hvorfor skal TIDAL nu konkurrere mod "sig selv"? Der omtales en "dansk TIDAL redaktion" ligesom WiMP har en. Har man virkelig et setup med to uafhængige danske redaktioner for hhv. WiMP og TIDAL? Det lyder mystisk?Jeg kan i øvrigt høre WiMP HiFi (CD-kvalitet streamet i samme FLAC-format som TIDAL) på min Squeezebox. Og med digital udgang fra min Squeezebox og en rigtig god D/A konverter i min forstærker, ser jeg i hvert fald mig godt dækket ind som HiFi-nørd. Så vidt jeg ved, så kan man det samme fra f.eks. SONOS og Bluesound. Og WiMP's site nævner en række andre produkter som jeg dog ikke kender så godt, men f.eks. HIFIAkademie lyder til at være en rimelig highend streamer af WiMP HiFi. Det var derfor jeg reagerede på den med "Tidal har lavet samarbejde med diverse hi-fi brands". Det kan så godt være TIDAL har flere, men det stiller mig stadig uforstående for forretningsmodellen. Jeg mener hvis det var to forskellige firmaer var det forståeligt, men det er det ikke... Men der må være en grund til at man alligevel bevidst adskiller WiMP HiFi og TIDAL og lader dem konkurrere mod hinanden, fremfor bare at have TIDAL som et alternativt branding af WiMP HiFi?

0 0
John 17-02-2015 22:57:35

Hvis deres katalog er lige så hullet som WiMPs, så sige jeg nej tak.

0 0
Nielsen 17-02-2015 17:43:06

Synes det lyder spændende, lige indtil kr. 199,- i måneden... Det er for dyrt...

2 0

Om brug af cookies