Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tidlig lancering af Samsung Galaxy S7 giver stigende overskud

Tidlig lancering af Samsung Galaxy S7 giver stigende overskud

Det var en god beslutning, at Samsung lancerede Galaxy S7 en måned før forgængeren, for det har givet i et større overskud end ventet i 1. kvartal.

Samsung har i dag præsenteret regnskab over årets 1. kvartal, og hvor Apple så sin første tilbagegang i indtægterne i 13 år, er historien en anden for ærkerivalen, Samsung.

Her kan Samsung nemlig melde om en fremgang i overskuddet som et resultat af, at Samsung valgte at fremskynde udgivelsen af topmodellerne Galaxy S7 og Galaxy S7 edge en måned.

Læs også:  Apples indtægt falder for første gang i 13 år

Derfor har Samsung i 1. kvartal 38,4 mia. kroner i overskud efter en indtjening på 286,1 mia. kroner, hvilket er en fremgang på henholdsvis 12 % og 6 % i forhold til samme periode året forinden. Samsung selv skriver i sin pressemeddelelse, at det bedre end ventede resultat  skyldes ”den tidlige udgivelse og det succesfulde salg”. Analytiker fra CIMB Securities, Dohoon Lee, er enig.

“Det var en god strategi for Samsung at rykke udgivelsesdatoen for S7 til marts - omkring en måned tidligere end dens forgænger og endda med en lavere pris,” siger han til Bloomberg.

Det gør det naturligvis mere vanskeligt at sammenligne Samsungs kvartalregnskab med dets tidligere og andre producenters, nu hvor det største salg af Galaxy S7 ikke længere kan aflæses i 2. kvartals regnskab som tidligere. Det må derfor også formodes at være årsagen til, at det ser ud, som om der er fremgang hos Samsung, mens resten af mobilbranchen ser en tilbagegang i antallet af solgte smartphones - præcis som IDC har forudsagt.

Læs også:  Microsofts salg af Lumia-smartphones er i frit fald

Det bliver derfor spændende at se, hvordan Samsungs regnskab i 2. kvartal kommer til at se ud, hvor salget naturligvis ikke vil være nær så højt i modsætning til sidste års regnskab.

Selv om Samsung befinder sig i en helt anden periode med højt salg af sine relativt nye topmodeller, er det stadig interessant at kigge på Apples overskud i samme periode. I en periode hvor Apple lever på et sløvt salg af sidste års topmodeller, iPhone 6s og 6s Plus, har den amerikanske it-gigant alligevel fået et overskud på hele 69,1 mia. kroner. Samsungs topmodeller gav altså kun et overskud svarende til 44 % af Apples her i 1. kvartal.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies