Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

En tidlig test med varmefølsomt kamera viser, at HTC One M9 har svært ved at komme af med varmen modsat konkurrenterne.

Der er ikke længe, til HTC's topmodel, One M9, lander i butikshylderne, men telefonen kan vise sig at være en lille, varm sag.

Det viser en test, foretaget af den hollandske tweakers.net, som har sat en tidlig udgave af HTC One M9 op imod de seneste topmodeller og forgængeren.

Side om side ligger henholdsvis iPhone 6 Plus, HTC One M9, HTC One (M8), LG G3 og Samsung Galaxy Note 4. Under testen udsættes de 5 smartphones for en benchmark-test i programmet GFXBench, som udfordrer telefonernes evne til at rendere 3D-grafik.

Læs også: Nu kommer vandkøling til din smartphone

Denne test sætter telefonerne under maksimalt pres, og derved stiger temperaturen indvendigt også gevaldigt. Det er her, den store forskel er at finde. Mens de fire modstandere klarer opgaven med en gennemsnitstemperatur på 39,5 grader, har den tidlige udgave af HTC One M9 det varmt - meget varmt. Hele 55,4 grader når den op på, afslører det varmefølsomme kamera.

Modsat de andre smartphones benytter HTC sig af den nyeste Snapdragon 810-processor, og det er ikke første gang, der har været forlydender om problemer med denne processor. LG har dog forsvaret processoren og mener ikke, at der er varmeproblemer med den.

Her ses den famøse test med det varmefølsomme kamera.
Her ses den famøse test med det varmefølsomme kamera.

Denne test skal dog også tages med et gran salt, da der fortsat er tale om en tidlig udgave af HTC One M9, som ikke er i hænderne på forbrugerne endnu. Softwaren er endnu ikke færdigudviklet, og det kan have afgørende betydning for, hvordan den præsterer.

Jeff Gordon, HTC's kommunikationschef, har været ude på Twitter og understrege en gang for alle, at softwaren ikke er færdig endnu og at testen derfor ikke giver et oprigtigt billede af telefonen. Han fortæller også, at enhver enhed og den tilhørende software skal optimeres termisk.


Rygter går også på, at HTC har udskudt produktionen af det første store parti af M9-smartphones for at rette softwaren på dem. Under alle omstændigheder får HTC mulighed for at vise, hvor stor en betydning optimering af softwaren har, når og hvis problemet bliver udbedret.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Da Nizzel 17-03-2015 17:14:36

Det er da en feature som jeres frosne finger bliver glade for til vinter :)

3 0
17-03-2015 11:56:20

Hvis sådan en overophedning skal rettes via software, så er vi jo ude i noget thermal throttling, hvor der bliver skruet ned hist og her. Det er ikke et fix, men et workaround. Hvorfor så smide sådan en heftig CPU i, når man alligevel skal skrue ned for den. De burde have kastet sig over SD805 i stedet:-)

Jeg kan ikke undgå at komme til at tænke på: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/flere-problemer-for-lg-g3-update,lid.32401/

4 1
Martin5000 17-03-2015 15:25:29

Det behøver da ikke nødvendigvis kun være throttling man kan skrue på. De kan også justere på hvor hurtigt den sætter frekvensen op, hvornår og hvilke kerner der aktiveres, hvor længe processer er aktive osv... altså sørger for at CPU-tid minimeres. Derudover, hvis du har læst testen, kan du se at det kun er ved GPU-stress apps at temperaturen bliver så høj. Ved normal brug af GPU (dvs gaming) bliver den ikke 55C, men kun 42C varm. Det er stadig i den høje ende og mere end de andre telefoner i testen... men der er nu ingen grund til at piske en stemning op og skabe problemer der måske slet ikke er der.
Dengang jeg overclockede telefoner osv fandt jeg ud af at der er kæmpe forskel i strømforbrug (og dermed varmeudvikling) alt efter hvordan man justerer kernel osv... Hvis HTC har fokuseret på at få features færdige og først optimerer bagefter, så kan de sagtens nå at gøre den acceptabel. Slå lige koldt vand i blodet indtil telefonen er på markedet :-)

12 1
18-03-2015 08:26:30

Super godt svar Martin :-) Vi må vente og se hvad der sker. Håber da kun for HTC at de får løst det på den bedst mulige måde. Ellers får de et hårdt år.

4 0

Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies