Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Til salg: Debitel

Til salg: Debitel

Måske skifter 450.000 telekunder ejer. Ifølge Business.dk er Debitel til salg.

Debitel, med flere end 450.000 kunder, har sat ”til salg”-skiltet frem.

Dermed er der udsigt til, at endnu et af de frie selskaber, forsvinder fra markedet, skriver Business.dk

I dag lejer Debitel sig ind på både Sonofon og TDC Mobils netværk. Hvis køberen bliver Telia, vil de to gamle aftaleselskaber miste en ganske pæn indtægt, samtidig med at en konkurrent styrkes.

Det vurderes af branchekilder, at prisen for Debitel vil blive, omkring 1,1 – 1,3 mia. kr.

Telia på spring

Telia er umiddelbart det mest oplagte køber.

I Berlingske har Telia tidligere luftet deres købslyst. Dette kan begrundes i, at Telia ikke ligesom TDC og Sonofon, har en lavpris-enhed af deres virksomhed. Sonofon ejer f.eks. CBB Mobil mens TDC ejer Telmore. Debitel vil altså passe godt ind hos Telia.

Hvis Telia overtager Debitel, vil de bringe sig tættere på TDC Mobil. Ifølge telestatistikken har TDC 1.770.388 mobilkunder, mens Telia ligger på Telia 1.119.127. Med andre ord, overtages Debitel af Telia, så bringer det Telia op på 1.569.127 mobilkunder, og dermed kommer de endnu tættere på at kunne kalde sig, Danmarks største mobilselskab.

Debitel er med i en kæde, der omfatter aktiviteter i både Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland og Slovenien. Det er kapitalfonden Permira der står som ejer. Permira er den kontrollerende kapitalfond, der stod bag hele opkøbet af TDC.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies