Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tillykke: GSM-nettet fylder 20 år

Tillykke: GSM-nettet fylder 20 år

Det er populært og med en enorm betydning. Det er 20 år siden, GSM blev vedtaget i København. En dokumentarfilm om nettet har premiere i februar 2008.

Det er ikke til at tro, hvis man ikke lige ved det, men mobilnettet GSM fylder i disse dage 20 år.

Det skete den 7. september 1987 hvor 15 teleudbydere fra 13 forskellige lande mødtes i København. Her blev de enige om at underskrive en aftale om et samarbejde - GSM-nettet blev dermed en realitet.

Der skulle dog gå næsten fire år inden den første samtale på GSM-nettet blev gennemført. Det skete i Radiolinja i Finland, hvor Ericsson stod for udstyret til denne historiske begivenhed. GSM-nettet åbnede officielt 1. juni 1991.

I dag har over 700 mobiloperatører hver deres eget GSM-net og flere tusinde mobiludbydere tilbyder et GSM-abonnement i 218 forskellige lande verden over. På verdensplan findes der omkring 2,5 milliarder GSM-abonnementer.

GSM-nettet står i dag for 85 procent af det mobile marked verden over. Hvert eneste år købes der mere end én milliard nye mobiler, som til sammen bruger mere end syv trillioner minutter på samtaler og sender omkring 2,5 trillioner sms-beskeder.

GSM-nettet spiller i øvrigt hovedrolle i dokumentarfilmen "THe Mobile World", der vil få Europapræmiere under 3GSM-messen i Barcelona i februar 2008. Filmen produceres i samarbejde med TelecomTV og Ericsson.

Kilde: Amobil.no og gsmworld.com

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies