Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tim og Trine på tur - app'en der lærer børn at læse

Tim og Trine på tur - app'en der lærer børn at læse

Det lidt kedelige sommervejr kan drages nyttigt ved Tim og Trine applikationen, som kan lære børnene at læse i ferien.

Applikationen læs med Tim og Trine tilbyder læsning for alle børn i alderen 7 til 12 år.

Den indbyggede oplæsnings- og stavehjælp gør app'en er særdeles velegnet indenfor specielområdet. Det gælder om for børnene, at læse og finde de sætninger, som passer til de 12 sjove billeder fulde af oplevelser med Tim og Trine.

Der er mange gode hjælpeværktøjer i Tim og Trine på tur. Man kan blandt andet få læst teksten op, man kan ved hvert billede skrive sin egen sætning med hjælp fra en ordliste og meget mere. Det fede er at man til sidst kan lave et print eller mail til bogen med sine egne sætninger så børnene får en fornemmelse af selv at have skrevet en bog.

Applikationen Tim og Trine på tur er lavet ud fra et meget nøje pædagogisk grundlag, hvilket gør at den er gennemtænkt ned til mindste detalje.

Pædagogisk grundlag for applikationen
Der er 8 sætninger for hvert af de 12 billeder, og 3 sværhedsgrader til hvert billede. Sætningerne består af lydrette og ikke-lydrette ord.
Billederne understøtter læseafkodningen, og barnet skal samtidig forstå indholdet af hver enkelt sætning, for at kunne afgøre, om de passer til billedet. På denne måde trænes både evnen til at afkode ordene og evnen til at forstå, hvad man har læst.

Den skriftlige formulering af egen sætning efter hvert billede udgør en vigtig del af den lyd- og stavetræning, som er et væsentligt grundlag for, at barnet udvikler sine læsefærdigheder. Når barnet kender billeder og indhold fra læsning af den letteste sværhedsgrad (lix 4), er der skabt en forforståelse, som giver barnet optimale forudsætninger for senere at kunne læse den næste sværhedsgrad.

Med muligheden for læse- og skrivestøtte vil alle børn kunne udfordres med de krav, som passer til den enkeltes læseniveau.

Børn i alderen 7 til 12 år kan identificere sig med indholdet, og de fine billeder i "Tim og Trine". Det giver gode læseoplevelser, og det er også en oplagt mulighed for at tale sammen om de mangeartede følelser, der kan ligge bag børns forskellige reaktioner, når noget er svært.

Få Tim og Trine på Tur applikationen i Apples App Store til 12 kroner netop nu. Der findes også Tim og Trine til 24 kroner i App Store og Tim og Trine i dårligt humør i App Store til 12 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies