Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tip politiet direkte fra din smartphone

Tip politiet direkte fra din smartphone

Nordjylland er test-område for ny app, der giver bekymrede borgere mulighed for at hjælpe politiet via deres smartphone.

Vi har før fortalt, at Politiet får penge til sms-service, der skal hjælpe dem til at kommunikere med borgere, så forbrydelser i fremtiden kan nedsættes. Som nævnt dengang, så testes SMS-servicen i Østjylland, og hvis det bliver en succes, så vil projektet udvides til resten af landet. 

Politiet har nu skudt februar måned igang med nye testforsøg. Denne gang er det nordjyderne der står for skud med en ny “Politi”-app. Det oplyses der i en tidligere pressemeddelelse.

Det er Rigspolitiet der står bag projektet, der nu giver borgere mulighed for, at tippe politiet via tekst og billeder. App’en byder også på relevante informationer om nærmeste politi, fx adresser og telefonnumre, men det er tip-delen, som politidirektør i Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe glæder sig mest til.

-”Gode tip fra borgerne kan være med til at løfte kvaliteten af vores efterforskningsarbejde endnu mere, så jeg kan kun hilse velkommen, at vi nu åbner for endnu en kanal, som borgerne kan benytte til at sende tip til os,” siger Elsemette Cassøe.

Det fremgår desuden af pressemeddelelsen, at de indsendte tip via mail vil blive visiteret til de relevante politiafdelinger. Herefter bliver det så afgjort, hvordan tippet skal håndteres. Det fremhæves derfor også i pressemeddelelsen, at tjenesten ikke skal bruges til akutte henvendelser.

Skal videreudvikles 
I app’en findes der, som tidligere nævnt, også relevante nyheder, der kort sammenfatter døgnets hændelser. 

-”Vi ved, at mange borgere er interesseret i at høre om vores arbejde, og der er nu mulighed for, at man også kan følge lidt med i den del af vores arbejde via en app,” siger altså politidirektør Elsemette Cassøe.

Derudover oplyser politiinspektør Jørn Kjer fra Nationalt Forebyggelses Center ved Rigspolitiet, at “App’en vil blive lanceret i de landsdækkende app-stores, men vil i første omgang som nævnt kun understøtte én politikreds, nemlig Nordjyllands Politi, da der er  tale om en første version, som skal afklare, hvor meget pres politiet vil få på sine interne resurser.

Det er desuden planen at app’en skal videreudvikles og med tiden understøtte de øvrige politikredse. Derudover er tanken, at app’en skal have integreret et komplet cykelregister, så borgerne vil kunne tjekke, om en cykel er registreret i politiets systemer.

-”Vi vil løbende overvåge brugen af politi-app’en for bedre at kunne vurdere, hvordan vi skal raffinere og forbedre den i løbet af 2014,” siger Jørn Kjer.

“Politi”-app’en kan hentes gratis til både iOS og Android.

Kilde: Politiet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Alex Henriksen 04-02-2014 15:01:20

God ide, men der er noget som hedder Windows Phone også.!!

4 1

Om brug af cookies