Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tip: TrackID på næsten alle telefoner

Tip: TrackID på næsten alle telefoner

Vil du have TrackID på din mobiltelefon uden at købe en Sony Ericsson Walkman-mobil? Løsningen kommer fra Norge. Den er gratis og virker!

Læs også: <a href=Hvad hedder sangen? Brug TrackID" />

I Walkman telefonerne fra Sony Ericsson findes TrackID. Når du hører en god sang i radioen, aktiverer du programmet, og ti sekunder efter har du oplysninger om titel, kunstner og album.

Mobildebat.dk spørger brugerne ofte, hvordan andre telefoner, end lige dem fra Sony Ericsson, kan få TrackID, og svaret har indtil nu været "det kan ikke lade sig gøre".

Det svar var ikke godt nok for en bruger i websitens Amobil.no's mobilforum. Fredrik Grevstad har selv lavet en løsning, som giver de fleste mobiler TrackID-mulighed.

Grevstad har skrevet et lille program der lader som om den er en Sony Ericsson telefon. På den måde, kan tjenesten benyttes af andre telefoner. Det eneste det kræver er, at telefonen kan optage i formatet AMR og har en fungerende internetforbindelse.

Sådan gør du

Optag lidt lyd med mobilen, typisk 10-15 sekunder. Åben internetadressen http://unlock.no/trackid/ på mobilen, og upload den fil du optog. Sekunder efter, svarer TrackID tilbage med sangens informationer.

På Mobilsiden.dk har vi testet tjenesten og kan bekræfte den fungerer, om end det ikke er lige så smart, som på Sony Ericssons telefoner.

Spørgsmålet er så, om TrackID-tjenesten på et tidspunkt får lukket ned for trafikken, som ikke er fra en rigtig Sony Ericsson.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies