Tjek om din nyindkøbte mobil er brugt

Din nye mobil er måske slet ikke så ny, som du tror. Her kan du se, hvordan du tjekker om din nyindkøbte Nokia eller Sony Ericsson-telefon har været brugt før.

Tjek om din nyindkøbte mobil er brugt

Medierne kan en gang imellem bringe historier om forbrugere, der tænder deres nyindkøbte telefon og opdager, at den allerede har været i brug. Det kan for eksempel være, at hukommelsen gemmer på billeder, videosekvenser eller telefonnumre.

Der er sandsynligvis forbrugere, der aldrig opdager, at deres nye mobiltelefon i virkeligheden er brugt. Ifølge mobilen.no kan man dog tjekke telefonens levetid ved at indtaste en simpel kode – i hvert fald hvis der er tale om en model fra Nokia eller Sony Ericsson.

På en Nokia-mobil kan man eksempelvis taste *#92702689# (*#war0anty#) for at se, hvornår telefonen er blevet brugt til opkald. Hvis man netop har købt sin telefon, er det nemt at se, om den har været brugt.

De fleste Sony Ericsson-telefoner kan give en række informationer, hvis man taster højre-*-venstre-venstre-*-venstre-*. Under ‘Tjenestetests’ kan man blandt andet se telefonens samlede opkaldstid.

Hvis du har oplevet at få udleveret en brugt telefon, eller hvis du har andre tip, så er du meget velkommen til at skrive et indlæg i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:
Let brugte telefoner kan returneres