Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   To Microsoft Lumia-topmodeller kommer i år

To Microsoft Lumia-topmodeller kommer i år

Microsoft vil i forbindelse med lanceringen af Windows 10 udgive to toptunede Lumia-smartphones, lyder et rygte.

Fans af Microsofts Windows Phone-styresystem kan godt glæde sig til senere på året, hvor to Microsoft Lumia-smartphones med topspecifikationer kommer på markedet.

Læs også: Se Windows 10 til telefoner preview i aktion (video)

Sådan lyder et rygte fra siden Unleash The Phones, som eksklusivt kan berette om planerne for de to Microsoft-smartphones.

Blandt medier har der tidligere figureret de to kodenavne, Cityman og Talkman, men nu er der kommet yderligere oplysninger om disse.

Cityman: 5,7" kæmpe med topspecifikationer

Ifølge hjemmesiden bliver Microsoft Lumia-smartphonen med kodenavnet Cityman en toptunet smartphone med en 5,7” stor skærm med en QHD-opløsning (2440 x 2560 pixels). Det vil give en pixeltæthed på hele 515 pixels per tomme, som godt nok ikke er rekordhøjt, men stadig blandt toppen.

Læs også: Min første uge med Windows 10 Technical Preview

Foruden den højopløselige skærm vil der også være en octa-core-processor fra Qualcomm at finde, hvilket formentlig bliver Snapdragon 810-processoren. Hele 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads vil også holde maskineriet i gang.

Bagpå vil der sidde et 20 MP kamera i følgeskab af en tredobbelt LED-blitz, mens der foran til selfies bliver 5 MP af slagsen. Et kæmpe batteri på 3.300 mAh bliver klemt ind i den store telefon, som lover for lang batteritid.

Talkman - 5,2" med 6-kernet processor

Den anden Lumia-smartphone fra Microsoft er meget identisk med den forrige omtalte, men der er alligevel en række mindre forskelle. Skærmen er skrumpet ned til 5,2”, men du vil stadig have de mange pixels fra QHD-opløsningen at boltre dig på. Pixeltætheden på ”Talkman”-smartphonen er oppe på vanvittige 565 pixels per tomme – dog stadig slået af Galaxy S6 på den front.

I stedet for otte kerner vil denne blive udstyret med en hexa-core-processor fra Qualcomm – med andre ord seks kerner. Der er derfor ikke megen tvivl om, at der her er tale om samme Snapdragon 808-processor, som benyttes i den nyligt lancerede LG G4. Der vil også være samme 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads i denne lidt mindre topmodel.

Læs også: Microsoft: Ingen ny topmodel før Windows 10 er klar

På kamerafronten er der heller ingen forskelle at finde, hvor det er samme 20 og 5 MP kameraer med den tredobbelte LED-blitz, der sidder i. Som resultat af den mindre skærm og formentlig de lidt mindre dimensioner er batteriet skåret ned til 3000 mAh – præcis samme kapacitet som LG G4.

Rygtet lyder også, at Microsoft vil forsøge at barbere tykkelsen ned på denne, så den bliver endnu tyndere end sidste års Lumia 930, som er 9,8 mm tynd.

Sådan ser en tidlig udgave af Windows 10 ud.
Sådan ser en tidlig udgave af Windows 10 ud.

Kommer med Windows 10

De to telefoner bliver lanceret i forbindelse med, at Windows 10 kommer på markedet, som du allerede nu kan få et smugkig på efter at have været lanceret som en tidlig teknisk udgave.

Der er endnu ingen officiel lanceringsdato for Windows 10 til smartphones og derved også disse to topmodeller, men det forventes at ske senere dette år efter sommer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies