To smartphones med Firefox OS er præsenteret

Mozilla er klar med to udvikler-smartphones kørende på Firefox OS.

To smartphones med Firefox OS er præsenteret

Mozilla der står bag Firefox, har netop offentliggjort to udviklerudgaver af smartphones med styresystemet Firefox OS. Telefonerne skal fungere som fortrop for en bredere release senere i år.

Firefox OS, der i februar 2012 blev fremvist som Boot to Gecko, er et mobilstyresystem bygget over en letvægts-distribution af Linux, og nogle af systemkomponenterne minder om det der kendes fra Android.

 – Sådan virker Boot to Gecko

Systemets applikationer er basalt set blot websites skrevet i HTML, Javascript og CSS. Dertil har Mozilla tilføjet muligheden for at interagere med hardwaren, f.eks. kameraet.

Geeksphone, Firefox, Keon
Keon.

Hardware i to udgaver

De to telefoner Mozilla har vist frem, er produceret af det spanske firma Geeksphone.

Den mindste hedder ”Keon” – en budget smartphone med 1 GHz processor (Cortex A5), 2G, 3G, 4 GB hukommelse, 512 MB RAM, skærm på 3,5 tommer (480 x 320 pixels), 3 megapixels kamera, trådløst netværk, GPS og mulighed for at sætte microSD-kort i enheden.

Storebroderen hedder ”Peak”. Her er er tale om 4,3 tommer skærm (960 x 540 pixels), 8 megapixels kamera, dual-core processor fra Snapdragon (S4) med 1,2 GHz. Derudover er der grundæggende tale om samme hardware som i Keon.

Hvorvidt Firefox OS kan nå længere end udvikler-stadiget og blive et system der slår bredere igennem, må tiden vise.

Link:
– Læs mere om Geeksphone og Firefox OS

Sagens videre forløb

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden har holdt fast i temaet. 18/1/2013 blev bolden spillet videre med en artikel der tunede ind på Billige smartphones ødelægger Android – kunderne ender hos Apple – Læs her. Få også seneste nyt i sagen her.