Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   To ud af tre iPhones og iPads opdateret til iOS 9

To ud af tre iPhones og iPads opdateret til iOS 9

Ejere af iPhones, iPads og iPods holder i høj grad softwaren opdateret. Apple afslører, at to ud af tre iOS-enheder kører med den seneste iOS 9.

Når det gælder om at rulle den seneste software ud til flest brugere, kan Apple noget, som de fleste andre ikke kan. Det understreges igen af nye tal fra Apple, der viser hvor udbredt iOS-softwaren er.

Apples udviklerside fremgår det nu, at intet mindre end 66 % eller to ud af tre iOS-enheder er opdateret til den nyeste version af iOS - version 9 eller 9.1. Det er kun halvanden måned, siden Apple begyndte at rulle den nye software ud, men allerede inden en uge var gået skulle det vise sig, at Apple slog alle tidligere rekorder.

Læs også: 50 % af alle iPhones opdateret til iOS 9 efter 3 dage

Det skulle kun tage ganske få dage for hele 50 % af alle Apples kunder at opdatere eksisterende iPhones, iPads og iPods til iOS 9 efter frigivelsen den 16. september.

Med en udbredelse på 66 % af alle iOS-enheder i dag udgøres den resterende andel af 25 %, der stadig kører med iOS 8 samt yderligere 9 % med ældre versioner af iOS.

Sådan ser den seneste fordeling ud af Android-softwaren.
Sådan ser den seneste fordeling ud af Android-softwaren.

Android halter langt bagefter

Apples tal står i stærk kontrast til de, som rivalen, Google, kan fremvise på sin udviklerside.

Den seneste Marshmallow-software fra Google fremgår faktisk slet ikke i Googles statistikker endnu. Det gør den tidligere version, Lollipop, til gengæld. Her er der dog heller ikke meget at prale af, hvor Android 5.0 og 5.1 er installeret på knap en fjerdedel af alle Android-enheder – helt præcist 23,5 %. Disse to versioner har været henholdsvis et år samt 8 måneder på markedet.

Læs også: Får min telefon Android 6.0 Marshmallow - og hvornår?

Taget i betragtning at der er over 1,4 milliarder aktive Android-enheder verden over, er 329 millioner Lollipop-enheder en hel del. Hvor mange iOS-enheder, der er aktive, og hvor mange enheder Apples 66 % udgør, vides ikke med sikkerhed. Apple kunne dog tilbage til januar måned fortælle, at over 1 milliard iOS-enheder er blevet solgt gennem tiden.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies