Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tog, bus og metro kan betales med mobilen

Tog, bus og metro kan betales med mobilen

Mobilkunderne i hovedstaden kan nu benytte sms-billetten. Servicen er oprindeligt udviklet på Fyn.

Den såkaldte sms-billet gør i dag sin entré i hovedstadsområdet. Det betyder, at bus, tog og metro nu kan betales med mobiltelefonen.

- "Vi er overbeviste om, at det vil tiltrække endnu flere kunder til den kollektive trafik, at man kan slippe for at have rede penge på sig, for at købe en billet", siger Niklas Marchall, salgsdirektør hos DSB S-tog, på vegne af områdets trafikselskaber.

Målet er at flytte 40 procent af kontant-billetkøbene til sms-billetter.

Næsten alle mobilkunder kan benytte tjenesten. Eneste undtagelse er kunder hos CBB Mobil og taletidskort fra Telia.

Sådan gør du

At købe en sms-billet kræver blot, at man sender en sms til 1415 med oplysninger om, hvor man rejser fra, og hvor mange zoner, man vil rejse.

Ved en tur fra Nørreport til Lufthavnen, skriver man Nørreport 3 (for 3 zoner) v (for voksen) og sender til 1415. Når købet er blevet bekræftet, er man klar til at hoppe ombord og vise mobiltelefonen frem ved billetteringen.

Udviklet på Fyn

Sms-billetten er udviklet på Fyn som et samarbejde mellem Fynbus, TDC og Telmore. Pilotforsøget startede den 29. januar 2008.

- ”Vi er glade for, at vores pionerarbejde inden for mobilbetaling i Danmark har været så stor en succes, at det nu breder sig til hovedstaden. Det gør hverdagen lettere for vores kunder,” siger Jesper Theill-Eriksen, der er direktør for TDC’s mobilforretning til Mobilsiden.dk

Omkring 5 procent af de fynske buspassagerer bruger sms-billetten. Det forholdsvis lave tal hænger sammen med, at kun TDC og Telmore-kunder kan benytte tjenesten. Det ventes dog, at de øvrige mobilselskaber også kommer med.

Læs også

Telmore klar med mobilen som mini Dankort
Mobilen afløser kontanterne
Alle teleselskaber nu med i sms-billet
Busbilletter på mobilen er et hit
Busbilletten betales med mobilen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies