Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Togoperatør blokerer mobilsignaler

Togoperatør blokerer mobilsignaler

Amerikansk togoperatør blokerede for mobilsignalerne for at undgå uroligheder.

Den 11. august 2011 tog den amerikanske togoperatør BART (Bay Area Rapid Transport) i San Francisco det usædvanlige skridt at blokere mobilsignalerne på udvalgte stationer for at undgå uro. Det skriver Cellular-news.com

En gruppe lokale havde proklareret en civil-ulydighedsaktion imod BART på grund af en skudepisode i juli måned, hvor BARTs sikkerhedsfolk skød og dræbte en mand på en selskabets togstationer.

En civilulydighedsaktion udført midt i myldretiden ville have udløst et kaos for togselskabet, hvilket ville have været til stor gene for de over 340.000 pendlere, der dagligt benytter togstrækningerne.

For at undgå problemer valgte BART at blokere for mobilsignaler på en række udvalgte togstationer.

Derved forhindrede togselskabet at aktivister kunne organisere og omgruppere sig – noget som ofte aftales under aktioner via mobilsamtaler eller SMS.

Det var kun på selve togstationerne mobilsignalerne blev blokeret, mens man kunne forsættes eventuelle samtaler, så snart man var udenfor de blokerede togstationer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hest 15-08-2011 10:21:10

Er det ikke mest normalt man aftaler at mødes INDEN man ankommer? Det kan de jo uden videre gøre. Det eneste de ikke kan er at koordinere noget efter de er ankommet, men det er noget som en billig walkie talkie og en person 200m fra stationen kan løse.

Lyder lidt som en overilet handling efter min mening. Det er ikke nogen reel løsning og til stor gene for alle dem der vil benytte telefonen på stationerne.

0 0
Johnny K. Olesen 15-08-2011 12:58:26

Lige nøjagtig koordinering med mobiltelefoner under aktioner er en meget udbredt.

Det har f.eks. været brugt i Thailand under de sidste par års uroligheder og selv under COP15 i København benyttede demonstranter mobiltelefoner til at koordinere aktioner.

Fordelen ved mobiltelefoner er, at man kan kommunikere over lange afstande, og man kan benytte SMS til hurtigt at koordinere med mange mennesker. Og så er det et plus, at mobiltelefoner er hvermands eje.

0 0

Om brug af cookies