Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TomTom aftale med Apple gav vind i sejlene

TomTom aftale med Apple gav vind i sejlene

Kortproducenten TomTom har netop indgået en aftale med Apple til det nye Apple Maps – det betød aktien steg.

TomToms aktie steg i dag på børsen i Amsterdam med 12 procent efter det blev offentlig kendt, at det er TomTom som skal levere de digitale landkort til Apple. Det skriver Business.dk.

Klassiske kortproducenter har haft det hårdt efter Google og Nokia kastede sig over de digitale landkort, og TomTom mener også Nokia, Google og de selv er de tre største udbydere. Det bliver spændende om Google kan fastholde deres dominans, når først Apple-telefonerne skifter dem ud til TomToms kort.

Det kan være det der gør, at TomTom igen bliver en succes. I første kvartal af 2012 havde TomTom et underskud på to millioner euro, og omsætningen faldt med 12 procent i forhold til året før. Samarbejdet med Apple kan være deres redning.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 12-06-2012 15:12:49

Jeg synes ikke artiklen er helt korrekt, når man ser på hvad forløbet har været.

Nokia købte Navteq som dengang var den eneste kortproducent ved siden af Tele-Atlas, nu kendt som TomTom Maps. TomTom købte som sagt også Tele-Atlas.

Tele-atlas havde et samarbejde med Google i mange år, og man kunne da også se, at det var dem der leverede kortmaterialet til Google på deres kort.

Nu er det så Apple de samarbejder med.

Så lige frem at sige, at kortproducenterne har haft det hårdt, er nok at stramme den.

Derimod har producenterne af PND'er haft det hårdt. Bla. kan nævnes Navigon, Garmin og selve TomTom. Sidstenævnte er helt ved at udfase produktionen af PND, da de vil styrke indsatsen på integration i biler og på mobile platforme.

0 0

Om brug af cookies