Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TomTom-app til Android tæt på frigivelse

TomTom-app til Android tæt på frigivelse

TomTom arbejder i øjeblikket på at færddiggøre en navigations-app til Android. Den bliver frigivet "meget snart".

Sådan ser TomTom ud i iOS-versionen på iPad.
Sådan ser TomTom ud i iOS-versionen på iPad.

For snart tre år siden lød meldingen fra TomTom, at man ikke kan "ignorere en succesfuld platform som Android". Nu gør navigationsfirmaet endelig noget ved det.

TomTom-medstifter Peter-Frans Fauwels fortæller således til gadget-magasinet T3, at arbejdet med en Android-udgave er i fuld gang.

Han vil ikke give ikke konkrete oplysninger om frigivelsen, men tilføjer dog, at der sker "meget snart".

Det er flere år siden, at TomTom frigav en iOS-app. I skrivende stund koster det 439 kroner at erhverve den skandinaviske version, mens kort over hele Vesteuropa koster 529 kroner.

Historien melder desværre ikke noget om, hvorvidt de samme funktioner vil være tilgængelige i Android og iOS.

Kilde: mobilebusinessbriefing.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Trentors 15-06-2012 10:57:57

En af de største tråde inde på TomToms eget forum er netop hvorfor de bliver ved med at love dette uden at leverer. Nu har vi hørt på deres ævl i 3 år så jeg vil se det før jeg tror det.

Men TomToms iPhone app har nogen smarte fordele der gør jeg ville afprøve den hvis den kom til Android:
- IQ Routes -
TomTom har målt på forskellige tider af dagen hvor meget trafik der normalt er på en givet rute. F.eks. så bliver ETA'en på en tur til København markant anderledes hvis det er hverdag og i myldretid. Det er smart!

- HD traffic -
TomTom laver en aftale med mobilselskab om at låne anonyme data om hvor mobiltelefoner opholder sig. Derved kan man regne ud at hvis der sidder en masse telefon ud på motorring 3 som bevæger sig med 5Km/t i sydgående retning så er det nok fordi der er kø og så ved den hvor lang tid det tager at køre.

- Map Share -
Man kan selv lave små ændringer på kortet f.eks. ved en lukket vej pga. vejarbejde (hvilket jo snildt tager 3-4 år i DK). Den kan så dele disse data med andre brugere.

0 0
Benjamin Jensen 17-06-2012 00:56:01

Jeg bliver lige nød til at rette dig lidt Trentors.

Jeg har som selvstændig partner solgt TomTom Business Solution til erhverv, så jeg kender selvfølgelig lidt til deres produkter.

IQ Routes er ikke så smart som du får det til at lyde. Personligt har jeg selv slået det fra på min egen PND. Det virker ulogisk i praksis, og giver ruter der er alt for langt væk fra virkeligheden. Et eksempel kunne være, da jeg kørte fra Middelfart til Silkeborg. Hvis jeg kører indtil kl. 14 om dagen, så ville den tage den korteste rute som jeg plejer at tage. Men fra 14-24 tager den sgu en kæmpe omvej på 30 km, hvor den kører af motorvejen, hvor der sjovt nok er mest trafik på dette tidspunkt. Det er helt ude i skoven, den måde den beregner på, og det er desværre ikke muligt at vælge ruten i en oversigt, som det er på f.eks. Navigon. Havde de bare gjort det, ville det ikke gøre mig noget.

HD Traffic er rigtig smart. Det er det bedste trafikmelde system på markedet. Man skal være opmærksom på, at det kun er enheder (eller tlf) med simkort i (live), der kan sende data til TomTom. TV2 fyrede vejdirektoratet, og benytter TomToms HD traffic i dag. Data'ene er i øvrigt ikke helt anonyme, da TomTom blev taget i at sælge trafikdata til Hollands politi, så de kunne sætte fartfælder op, hvor der statistisk blev kørt stærkt. Det blev de selvsagt ikke populære på ;)

Map Share ved jeg ikke, om det kommer til at virke på telefonen, eller om det gør til iPhone. Men jeg ved, at man endnu ikke kan bruge det i deres Live enheder, da deres "MyTomTom" program endnu ikke understøtter det. TomTom er virkelig dårlige til support, og virkelig langsommelige. Det står endda i deres manual, at det virker til Live enhederne, og man kan også se det på enhederne, men det virker bare ikke.

I øvrigt hedder det ikke Teleatlas mere. Det hedder TomTom kort. I øvrigt har TomTom indtil fornyligt stået for Googles kortservice, så det har de nok også tjent en bette sjat på.

Jeg mener stadig, at Garmin er det bedste produkt overall, selvom de ikke har live opdatering af traffik. Navteq kortet har betydeligt bedre understøttelse for nummervisning af husnumre, og generelt bedre kort.

0 0
Trentors 19-06-2012 07:31:44

Interessant :-)

Jeg må indrømme jeg havde flere forventninger til IQ routes. Kan være deres data forbedres nu hvor mange iPhones får TomTom kort (hvis de også indsamle data som PND'er gør).

Map share virker på iPhone så forhåbentlig også på Android.

Ja Navteq har nok haft de bedste kort men jeg syntes de seneste par år har Navteq faldet lidt af på den.

Garmin kommer nok aldrig til Android. Jeg tror de vil lade Navigon kører app'sne til mobiler.

0 0
PJ 14-06-2012 14:53:02

Det behøver i ikke tomtom, jeg har for længst købt et andet navigations program!

0 0
Jonas_a 14-06-2012 17:58:31

Nu ved jeg ikke hvad TomTom kommer med, men jeg har haft Navigon i et års tid og er ganske tilfreds.

0 0
Trentors 15-06-2012 11:02:07

Navigon benytter NavTeq data og har altid gjort det. Navigon er desuden opkøbt af Garmin i dag.

NavTeq er derimod ejet af Nokia og de skal snart finde på en aftager af deres data. De kan ikke leve af Navigon GPS'er, software, Garmin GPS og Nokia alene. Det er et mega scoop for TomTom at de levere data til iOS6. På Google Maps står Google selv for data så der tjener hverken Navteq eller TomTom penge.

Så Navteq har Navigon, Garmin og Nokia. Både Navigon og Garmins GPS-salg er kraftigt faldende og det går som bekendt ikke så godt med Nokia. Godt nok sælger Navigon deres software til Android men det er lidt halvhjertet i forhold til hvad både Garmin og TomTom kan byde på så konkurrencen bliver hård.

0 0
Jesper 14-06-2012 15:13:53

Jah, men da det formentlig er TomTom der leverer kortet til dit navigationsprogram (TomTom ejer TeleAtlas, den ene af to kortproducenter. Den anden, NavTeq er ejet af Nokia), har du støttet dem alligevel. Men de gør det også godt, så det er ingen skam! ;o)

0 0

Om brug af cookies