Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tomtom favoriserer iPhone-kunderne

Tomtom favoriserer iPhone-kunderne

Bilister, der betaler flere tusinde kroner for navigationen til bilen, må til lommerne, når kortene skal opdateres. iPhone kunderne får derimod nye kort uden beregning.

Hvis du køber navigation fra Tomtom til din iPhone, f.eks. produktet Tomtom Vesteuropa for 529 kroner, har du adgang til gratis at opdatere applikationen med det nyeste kortmaterale, når Tomtom fire gange om året udsender disse updates.

I praksis sker der det, at Tomtom i App Store frigiver en opdateret app inkl. de nye kort, som tidligere kunder frit kan hente ned til mobilen.

- "Indtil videre har vi frigivet en ny version af app'en lige efter vi lancerede et nyt kort, så kunder, der bruger vores iPhone app, altid har adgang til de nyeste kort," fortæller Niklas Casserstedt fra Tomtom til Mobilsiden.dk.

Køber du navigation til bilen fra Tomtom til mange tusinde kroner, må du betale ekstra for at få nye kort.
Køber du navigation til bilen fra Tomtom til mange tusinde kroner, må du betale ekstra for at få nye kort.

Her koster det ekstra

De bilister som i stedet vælger at købe en af Tomtoms dedikerede GPS-modeller, har ikke samme muligheder for kortopdateringer, som iPhone-kunderne.

På produktet Go Live 1000, der ifølge Tomtoms webshop koster godt 2.300 kroner, medfølger der mulighed for at hente én omgang friske kort ned til enheden, indenfor 90 dage efter købet. Herefter skal der betales for hver opdatering.

Et opdaterings-abonnement koster aktuelt 266 kroner om året, hvilket inkluderer fire kortopdateringer.

iPhone vil ikke nødvendigvis være gratis fremover

Tomtoms fremgangsmåde ligner en forfordeling af de kunder, som vælger navigationsløsningen på iPhone, fremfor at købe en dedikeret GPS-enhed til bilen. Men sådan ser Tomtom ikke på det.

- "Vi har ikke forpligtet os til, at iPhone-updates altid skal være gratis i fremtiden - det er i hvert fald ikke noget, kunderne kan regne med. Men som det er nu, er det i vores applikation ikke teknisk muligt at opdatere kortene selvstændigt. Derfor har vi valgt at opdatere både app og kort, når disse frigives," forklarer Niklas Casserstedt.

Tomtom mener desuden ikke, at deres klassiske produkter og iPhone-applikationen kannibaliserer på hinanden, da der er tale om to forskellige købegrupper.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dennis 26-02-2011 15:28:57

Kofoed.... vær opmærksom på, at ´forfordeling´ er et pendulord.

Dennis

0 0
Kofoed 28-01-2011 18:07:29

"Tomtoms fremgangsmåde ligner en forfordeling af de kunder, som vælger navigationsløsningen på iPhone, fremfor at købe en dedikeret GPS-enhed til bilen."

Underligt resten af artiklen tyder ellers på, at der er tale om en forfordeling af dem som køber en dedikeret GPS-enhed

0 0
Benjamin Jensen 27-01-2011 23:24:51

Sikke en overskrift! Det ligner næsten ComOns måde at lave overskrifter på. Her regnede jeg med, at der ikke var kortopdateringer til Android men til Iphone, men næh nej, men sammenligner 2 vidt forskellige ting.

Da jeg i sin tid købte min Garmin fik jeg livstidsopdateringer til min enhed for 700 kr. Men at sammenligne en App med det man får i en enhed er jo helt til grin.

Til mit brug som sælger, kunne jeg aldrig finde på at købe en App til min Iphone 4, men vil stadigvæk vælge en stationær enhed. At sådan en omgang opdateringer koster 700 kroner er jo bare en del af prisen når man køber enheden - man kan jo så vælge om man vil have en APP eller en enhed. Længere er den da ikke...

DET ER IKKE NOGEN SENSATION MOBILSIDEN!!

Nu fik jeg også lavet en overskrift der ville noget ;)

0 0
Mobilsiden.dk 29-01-2011 08:17:45

Hej Benjamin

Tak for kommentaren.
Jeg synes ikke det er en sensations-overskrift. Den afspejler artiklens vinkel og Tomtom licenspolitik.

Du køber et produkt til 600 kr. til iPhone og får gratis kort-support med / Du køber en enhed til over 2.000 kroner - og må betale for updates.

Med andre ord. Køber du noget der koster mange penge, får du lov at bruge endnu flere.

I øvrigt er kortupdates ret vigtige i navigations-systemer, da over 20% af vejnettet i Europa ændrer sig hvert år.

0 0
Benjamin Jensen 01-02-2011 12:49:11

Ja, jeg har godt forstået artiklen, men jeg mener stadig ikke du kan sammenligne de 2 produkter, hvilket jeg også prøver at skrive.

Iphone 4 app er meget handicappet i forhold til en dedikeret gps enhed. Jeg mener ikke der findes IQRoutes og HD traffic, samt flere andre features. Når produkterne ikke er ens, kan man heller ikke sammenligne dem.

Jeg ved ikke hvordan det er med Navigons app, men mon ikke det er det samme der gør sig gældende her? Det kunne jo godt tyde på ifølge artiklen, at det ikke er muligt at købe opdateringer igennem app store og integrere dem på den måde. Sådan forstår jeg det i hvert fald.

0 0
Kim 27-01-2011 17:48:20

er det ibras folket der bliver forkælet med diverse apps, og som her får gratis opdateringer til TomTom. Jeg har selv en TomTom GPS, og jeg må til lommerne hvis jeg vil have et nyt kort.
Snopperi af værste skuffe, bare fordi det hedder ibras.

0 0
David 28-01-2011 21:12:53

Tag dig en tudekiks, du trænger vist ;)

0 0

Om brug af cookies