TomTom-GPS bliver besværlig, når den opdateres

Hvis du opdaterer en TomTom XXL med nye kort mistes en del af funktionaliteten. Godt råd: Undlad at opdatere.

TomTom-GPS bliver besværlig, når den opdateres

TomTom omtaler deres XXL-model med ordene “XXL IQ Europa dækker 42 lande”, hvilket også er korrekt – indtil der købes ny opdatering af kortmaterialet.

Efter opdateringen kan der ikke længere navigeres fra Danmark til Spanien, uden at udskifte kortmaterialet undervejs, skriver Jyllands-Posten.

Problemet er, at TomTom XXL har for lille hukommelse til, at kunne indlæse de nye kortpakker, der fylder mere end de originale. For at løse dette har TomTom opdelt kortene i fire zoner, som altså ikke alle kan være på enheden samtidigt.

Resultatet er, at brugeren er nødt til at indlæse nye kort undervejs på bilrejsen. Går turen eksempelvis til Spanien, køres den første del af ruten på én kortzone, hvorefter man undervejs skal holde ind på en rasteplads, og med den bærbare computer, overføre en ny kortzone, før turen kan genoptages.

TomTom forklarer på deres hjemmeside mere om kortzonerne og lover desuden overfor Jyllands-Posten, at der arbejdes på en løsning.

Selvom kortzonerne kan virke irriterende har de dog den fordel for brugerne, at kortene kan indeholde flere data, når man ikke er nødt til at presse alle lande ned på en begrænset hukommelsesmængde.

Læs også:
 – Test af TomTom XXL GPS