Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TomTom-GPS bliver besværlig, når den opdateres

TomTom-GPS bliver besværlig, når den opdateres

Hvis du opdaterer en TomTom XXL med nye kort mistes en del af funktionaliteten. Godt råd: Undlad at opdatere.

TomTom omtaler deres XXL-model med ordene "XXL IQ Europa dækker 42 lande", hvilket også er korrekt - indtil der købes ny opdatering af kortmaterialet.

Efter opdateringen kan der ikke længere navigeres fra Danmark til Spanien, uden at udskifte kortmaterialet undervejs, skriver Jyllands-Posten.

Problemet er, at TomTom XXL har for lille hukommelse til, at kunne indlæse de nye kortpakker, der fylder mere end de originale. For at løse dette har TomTom opdelt kortene i fire zoner, som altså ikke alle kan være på enheden samtidigt.

Resultatet er, at brugeren er nødt til at indlæse nye kort undervejs på bilrejsen. Går turen eksempelvis til Spanien, køres den første del af ruten på én kortzone, hvorefter man undervejs skal holde ind på en rasteplads, og med den bærbare computer, overføre en ny kortzone, før turen kan genoptages.

TomTom forklarer på deres hjemmeside mere om kortzonerne og lover desuden overfor Jyllands-Posten, at der arbejdes på en løsning.

Selvom kortzonerne kan virke irriterende har de dog den fordel for brugerne, at kortene kan indeholde flere data, når man ikke er nødt til at presse alle lande ned på en begrænset hukommelsesmængde.

Læs også:
 - Test af TomTom XXL GPS

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

maolki 25-07-2010 16:12:30

Nej ubrugelig, hvis man chauffør, og ikke ved hvor man skal køre hen, det er ikke alle der har en bærbar CPU med, og internet opkopling, så derfor ubrugelig

0 0
maolki 24-07-2010 10:36:55

Jeg har også kommenteret dette inlæg mange steder, syndtes at TomTom har s---- i nællerne.
Min XXL hvar kun 4 mdr gammel da jeg finder ud af den er forældet, og at TomTom er ligeglade med deres kunder. Jeg håber at de, i fremtiden vil tænke på deres kunder? for deres egen skyld, har læst at gratis navigatin vinder frem på mobil telefoner.
Det kan godt være som nogen ville mene at XXL var købt for billig, men hvor meget skal man ofre, for at GPS ikke bliver forældet efter 4 mdr.???
Mvh Henskow

0 1

Om brug af cookies