Tomtom: Gratis GPS-navigation er en fordel

Navigation fra A til B skal være gratis for alle, mener Google. Den førende GPS-producent Tomtom synes, at den strategi er en fordel for alle.

Tomtom: Gratis GPS-navigation er en fordel

Nokia er i gang med at rulle Ovi Maps med gratis navigation ud til en række af deres mobiltelefoner og Google har indtil nu, åbnet for en tilsvarende løsning i henholdsvis USA og Storbritannien.

 – “Hvorfor skal nogen have en betaling for, at jeg kan komme fra A til B?”, sagde Google danske direktør Peter Friis for en måned siden til Mobilsiden.dk

Selvom de to store verdensaktører Nokia og Google går gratisvejen, er det ikke noget, der bekymrer Europas største GPS-producent, hollandske Tomtom.

ovi maps nyt artikelfoto
Ovi Maps

Tomtom: Nokia er en mobilproducent – også i fremtiden

Markedet for GPS bliver større for alle, når flere sætter fokus på det, mener Tomtom.

 – “Gratis navigation er ikke et problem for os – det er en mulighed. Når flere sætter fokus på området, vil hele segmentet vokse, og Tomtom vil vokse sammen med både Nokia og Google. Den øgede opmærksomhed skaber simpelthen større interesse hos brugere og købere – og endnu flere stifter bekendtskab med, og prøver navigation”, fortæller Jens Henriksen, regionschef i Norden hos Tomtom, til Mobilsiden.dk

Han mener ikke, at Tomtom vil dø fordi andre tilbyder deres produkter gratis.

– “GPS er hverken Google eller Nokia’s kerneforretning – hvilket er deres største problem. Nokia er primært en mobilproducent – og det vil de altid være. Der hvor de kommer ind på markedet nu – er der, hvor Tomtom var for tre år siden”, lyder det fra Tomtom-chefen, der ikke mener, at alle GPS-løsninger i fremtiden behøver være gratis – og at Tomtom aktuelt ikke går med planer om, at give deres produkter gratis væk.

Tomtom lægger vægt på, at det ikke blot er vigtigt at komme fra A til B – men også at vide, hvad der foregår undervejs på ruten.

Google maps nyt artikelfoto
Google Maps

iPhone ja – Android måske

Navigation på mobiltelefoner har været en mulighed i mange år, men det er først det seneste år, at dette er kommet i fokus hos forbrugerne.

I dag har både Tomtom og Navigon løsninger til iPhone, men på Android-mobiler er det indtil videre kun Navigon der sammen med en række mindre udbydere, der er repræsenteret.

– “Lige i øjeblikket har vi ikke nogen løsning til Android. Måske er det muligt, der sker noget her i fremtiden”, er den officielle udmelding fra Tomtom.

Læs også:
 – Google: Navigation bliver gratis for alle
 – Nokia laver gratis navigation i Ovi Maps
 – Gratis navigation i Google Maps

Efterfølgende om temaet

Historiens videre forløb. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 23/4/2010 samlede vi op på historien og publicerede artiklen om Nokia 5230 – billig men godkendt! (mobiltest)Klik her for at læse den påfølgende artikel.. De sidste nyheder om emnet finder du her.