Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Topmodellerne bliver dyrere, men der købes stadig flere

Topmodellerne bliver dyrere, men der købes stadig flere

Priserne på topmodeller stiger, men det afskrækker ikke forbrugerne, der i 2015 købte flere premium-smartphones end i 2014.

Over de seneste år er priserne på de dyreste smartphones røget i vejret. På trods af det viser en undersøgelse fra Counterpoint Research, at der i udlandet alligevel købes flere topmodeller til en pris på hvad der svarer til minimum 2.600 kroner.

Noget tyder altså på, at der er en øget efterspørgsel på smartphones med de høje prisskilte og topspecifikationer. Det skriver Bloomberg.

Læs også: Ny mobil? Dette er vigtigst for iOS- og Android-brugere

Analyseinstituttet IDC har nemlig observeret, at den gennemsnitlige pris på en smartphone fra en producent som kinesiske Huawei i 2015 er røget 17 % i vejret samtidig med, at premium-modellerne såsom sidste års Huawei P8 udgør en større del af producentens solgte smartphones.

Den gennemsnitlige pris per smartphone er også steget for Apple – dog ”kun” 7 % sidste år. Det samme billede tegner sig hos den anden kinesiske producent, ZTE, med en gennemsnitlig prisstigning på 5,8 %.

Mens der sælges flere modeller i det dyreste segment, er der også sket et mærkbart dyk i prislejet 1.300-2.600 kroner, lige som der sælges væsentligt flere modeller i det absolut laveste prisleje – med al sandsynlighed som følge af, at der er enorm vækst i mange udviklingslande.

Læs også: Alle smartphones dumper i antennetest

Bloomberg spekulerer desuden i, om der er tale om fænomenet med de såkaldte Giffen-goder, som dækker over, at efterspørgslen af, i dette tilfælde smartphones, stiger, hvis også prisen stiger.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies