Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Topnyhed: iPhone med Mac OS-X

Topnyhed: iPhone med Mac OS-X

iPod med stor skærm, internet og mobiltelefon. Tre nyheder fra Apple netop lanceret - samlet i ét produkt. Navnet er iPhone.

Super spændende præsentation i San Fransisco. Apples topchef Steve Jobs åbnede Macworld 2007 med præsentationen af et nyt topprodukt.

iPod musikafspiller med stor bred skærm på 3,5 tommer, internet communicator og mobiltelefon. Navnet er bekræftet - det bliver iPhone. Tykkelsen er 11,6 mm.

Enheden kører overraskende nok Apples styresystem Mac OS-X. Apple mener, de er fem år foran markedets nuværende telefoner.

iPhone kommunikerer på mobilnettet via GSM og EDGE. Den har trådløst netværk og Bluetooth 2.0. Html-emails er også understøttet, og mails kan hentes via pop3 og imap. Browseren til internet er naturligvis Safari.

Alt kan synkroniseres via iTunes - det vil sige film, podcasts, musik og så videre. Der kan tilsluttes hovedtelefoner med 3,5 mm. standard jackstik.

iPhone har ingen knapper og betjenes ikke med pind (stylus), men med fingerne direkte på skærmen.

Apple iPhone kommer til Europa i år (Asien må vente til 2008). Den vil være tilgængelig i to modeller. En med 4 GB plads og en med 8 GB. Prisen bliver henholdsvis $499 og $599.

På Mobilsiden.dk er vi positivt overraskede over Apples lancering. Produktet er på mange områder nyskabende, og det er modigt, at de tør lave et produkt, der på ingen måde ligner markedets mobiltelefoner.

Andre i mobilverdenen er ikke så imponeret som vi:
"Jeg er bestemt ikke imponeret. Apple har hverken sagt eller gjort noget, som har imponeret mig. Det kan godt være, at Apple har haft succes med sin musikafspiller, men med et så avanceret produkt, som det her er, er det forbundet med høje omkostninger. Det er langt fra sikkert, at det giver succes i det mobile univers", siger teleanalytiker John Strand til Ritzau.

En anden teleanalytiker er lodret uenig med John Strand.
Til Mobilsiden.dk siger Torben Rune fra Netplan: "Tommelfingeren op for Apple, dem tror jeg sgu på".

Torben Rune underbygger sin kommentar med, at Apple har et godt renommé og en styrke, som kun få andre har.
"Apple er fantastisk gode til brugerflader og betjening, derfor er jeg heller ikke skræmt over, at iPhone hverken skal betjenes med knapper eller pind", siger Torben Rune. Han mener, det handler om at gøre op med vanetænkning og være åben for noget nyt.

Apples mål er en markedsandel på 1 procent af verdensmarkedet for mobiler. Det svarer til 10 millioner enheder.

Deltag i debat om emnet, klik her...

Specifikationer...

Her er nogle af Apple iPhones tekniske specifikationer:

Skærm: 3,5" (320x480 pixels)
Operativsystem: OS X
Plads: 4 GB eller 8 B (alt efter moel)
Mobilnet: GSM Quad-band: (850, 900, 1800, 1900 MHz) + EDGE
Trådløst netværk: Wi-Fi (802.11b/g)
Bluetooth 2.0
Kamera: 2 megapixels
Op til fem timer tale (eller video / internet)
Størrelse: 115 x 61 x 11.6mm
Vægt: 135 gram

Mere om iPhone

Hvis du vil se mere til iPhone allerede nu, så kan du f.eks. besøge den officielle website på adressen www.apple.com/iphone. Du kan også tjekke Engadget, der har en masse billeder af iPhone online, klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies