Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Toshiba præsenterer den første 4K laptop

Toshiba præsenterer den første 4K laptop

Verdens første mobile 4K skærm er en realitet og den er til at træffe i en Toshiba laptop.

Der skulle ikke gå meget mere end et år efter at 4K fladskærmene blev lanceret, før CES messen kunne byde på verdens første bærbare computere med samme teknologi. Det blev Toshiba som kom først i kapløbet, og kunne præsentere to styks bærbare, som fra midt på året skulle kunne købes i butikkerne.

 

Tecra W50

De nye computere kommer til at bestå af en integreret 15.6 tommers 4K Ultra-HD skærm og leveres med Windows 8.1. Den første kan anskaffes under navnet ’Tecra W50’, og skulle ifølge producenten være en tynd og let bærbar til krævende opgaver. Udstyret med NVIDIA Quadro grafikkort, er denne bærbare optimal for programmer som SolidWorks og AutoCAD.

De frigivne specifikationer er indtil videre:
Processor: 4. generation Intel Core
GPU: NVIDIA Quadro K2100M med 2GB hukommelse
15.6” 4K Ultra-HD display (3840 x 2160), 282 PPI, color calibrated

Satellite P50t

Hvis du derimod går og drømmer om en bærbar med touch screen, så er Toshiba Satellite P50t den anden nyhed, som man har gået og ventet på.
Skærmen bliver den samme rent størrelses- og opløsningsmæssigt som Tecra W50, men forskellen bliver en kant til kant skærm med - ifølge Toshiba - imponerende farver, klarhed og kontrast.

Selvom Toshiba er kommet først, så går der altså 5 - 6 måneder før forbrugerne kan få fingre i dem, hvilket betyder, at andre producenter kan nå at følge trop. Men alene nyhedsværdien i at være kommet først, skal nok give det japanske firma en massiv omtale i et stykke tid.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies