Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Toshiba Satellite Click Mini: ny hybrid i letvægtsklassen

Toshiba Satellite Click Mini: ny hybrid i letvægtsklassen

Toshiba Satellite Click mini er en fjervægts-laptop som ikke tøver med at forvandle sig til en tablet.

Blandt CES-messens nyheder fra japanske Toshiba er den lille, men interessante Toshiba Satellite Click Mini nu på vej mod Danmark. Den lille, nærmest mikroskopiske, Windows-laptop er nemlig skræddersyet til at være ekstrem bærbar og pålidelig til folk på farten.

Skærmen er på beskedne 8,9” tommer, men opløsningen på 1920x1200 er et godt match, som sammen med IPS-teknologi sikrer et skarpt og farverigt billede. Er humøret mest til sjov, spil, eller surfen på nettet er skærmen aftagelig og et enkelt klik forvandler den lille bærbar til en tablet med Dolby Digital-lyd og halverer profilen til 9,8 mm.

Click Mini vejer nu 470 gram, en anelse mere end i tilsvarende tablets som HTC’s Nexus 9. Slutter du tastaturet til holdes kampvægten nøjagtigt under et kilo, med en vægt på 999 gram.

Læs også: Asus T100 anmeldelse - Skøn og uskøn alt-i-en løsning

En lille evighedsmaskine

Selve mekanikken i tabletten konkurrerer med Android-alternativerne i den øvre mellemklasse. Processoren, en såkaldt Z3735F quad-core, er leveret af Intel og vil med sine 2GB RAM og 32GB lager ikke bryde nogen rekorder, men sikre en god oplevelse til kontorbrug og let adspredelse på farten.

Den afdæmpede ydelse har en fordel. Toshiba lover at Click Mini kan overleve i op til 16 timer på en enkel opladning og giver derfor rejsende godtfolk en pålidelig følgesvend, selv når der er langt til nærmeste stikkontakt. Anvender du alene tabletdelen, halveres driftstiden til 8 timer.

Vil du anvende den lille satellit som en decideret kontormaskine er udvidelsesmulighederne rige. Tablet-delen har en micro-USB port og kan udvides med op til 128GB micro-SD eller sluttes til en ekstra skærm via micro-HDMI.

Tastaturet er også opgraderingsvillig med sin SD-kortlæser og en full-size USB port. Med Click Mini følger samtidigt et års abonnement på Office 365 Personal.

Læs også: Ikke alle Windows-tablets får skrivebord

Kameraet på bagsiden optager fotos og videoer i henholdsvis 5 megapixels og fuld HD, mens frontkameraet optager dig og dine omgivelser i HD opløsning.

Den lille satellit vil få dansk debut i første kvartal 2015 til en vejlende pris på 2.999,- kroner. Den får følgeskab af Toshibas dyrere, større og hurtigere Surface Pro konkurrent, døbt Portege Z20t.

Læs også: Toshiba klar med seriøs Surface-konkurrent

Specifikationer Toshiba Satellite Click Mini

Mål: tablet - 235 x 161 x 9,8 mm, 470 gram, som laptop - 235 x 170,6 x 19,9 mm, 999 gram.
Display: 8,9 tommer IPS, 1920 x 1200 pixels, 254 PPI
Kamera: 5 MP, 1MP frontkamera, Full HD video
Ydelse: Intel Z3735F quad-core 1,83 GHz, 2GB RAM
Lagerplads: 32GB + op til 128GB micro-SD og 128 GB SD-kort
Batteri: 8 + 8 timer (dock)
Software: Windows 8.1, gratis Office 365 I et år
Øvrigt: mini-USB, USB 2.0 og mini-HDMI udvidelser
Pris: 2.999,- kroner, kommer i hvid eller guld.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies