Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Trådløs opladning bliver endnu bedre

Trådløs opladning bliver endnu bedre

Trådløs opladning har vundet indpas i en række mobiler og nu er er opdateret udgave klar med forbedringer

Trådløs opladning har vundet mange mobilbrugeres hjerter, men trådløs opladning er ikke altid problemfrit.

Standarden Qi blev hurtigt en af de mest populære standarder, men der er altid plads til forbedringer, og derfor har Wireless Power Consortium, som står bag Qi, lavet en opdatering til Qi standarden.

læs også: Trådløs Fatboy-oplader virker ikke kun til Nokia

Qi 1.2, som den nye standard hedder, gør det muligt at lade, slev med op til 45 milimeter mellem Qi plade og mobiltelefon. Den gamle Qi 1.1 kunne kun klare 7mm.

Da trådløs opladning kom frem, så vi en række gør-det-selv-projekter hvor man kunne indbygge en Qi-lader i et sengebord, skrivebord eller lignende, men hvis din bordplade var tyk og massiv, kunne mobilen ofte ikke få forbindelse. Med muligheden for 45mm ladeafstand, kan væsentligt flere gør-det-selv projekter endelig fuldendes.

Læs også: Trådløs oplader endelig klar til Samsung Galaxy S4

Den forbedrede ladeafstand hjælper også ved, at mobilen ikke skal ligge helt præcis ovenpå Qi-laderen, og vil du have en trådløs oplader som kan håndtere mere end en mobil, så bliver det nu også nemmere.

Har du en Nokia Lumia 920 eller LG/Google Nexus 5 som kun har Qi 1.1, så kan du stadig få gavn af den nye standard, dog vil ladeafstanden kun være 30mm, stadigt en væsentlig forbedring fra tidligere 7mm.

Læs også: LG Nexus 4 kan oplades trådløst fra salgsstart

Vi kan forvente at der allerede til vinter kommer mobiltelefoner med Qi 1.2, og de mobilproducenter som står bag Qi er HTC, LG, Microsoft, Motorola, Nokia, Samsung, Sony og ZTE.

Er du mere interesseret i tilbehør, så kig efter disse producenter:
Energizer, Formica, Foxconn, Haier, IKEA, Panasonic, PowerByProxi, Qualcomm, Royal Philips og Texas Instruments.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 04-08-2014 16:52:55

Er det kun mig, der lagde mærke til Ikea under de navne til sidst? Kunne da være meget smart at indbygge det i deres sengeborde fx. Jeg har alligevel både mobil og tablet til at ligge der.

10 0

Om brug af cookies