Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Trådløs radiostreamer bliver lovlig i Danmark

Trådløs radiostreamer bliver lovlig i Danmark

Med en ny svensk radiostreamer kan musikken sendes trådløst fra mp3-afspilleren til bilens radio. Produktet er endnu ikke lovligt i Danmark, men reglerne ventes på plads inden nytår.

Den svenske telefonproducent Doro har udviklet en trådløs radiostreamer, så man kan overføre musik trådløst fra sin mp3-afspiller eller musikmobil til en FM-radio. Produktet er ikke det første af sin art, men indtil nu har det været ulovligt at bruge trådløse radiostreamere i Danmark og resten af EU, da man har villet undgå, at de forstyrrer andre frekvenser.

I øjeblikket arbejder Frekvenskontoret i IT- og Telestyrelsen på en ny bekendtgørelse, som er baseret på en anbefaling fra EU om at gøre de trådløse radiostreamere lovlige.

»Vi regner med at have revideret bekendtgørelsen inden årets udgang, så de små radiosendere kan blive lovliggjort. Bekendtgørelsen har været i høring og der har ikke været væsentlig indsigelse,« siger Christina Østergaard Mikkelsen, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsens frekvenskontor, til Ingeniøren.

Der er krav om, at streameren ikke må bruge frekvenser med for høj effekt på FM-båndet, og svenske Doro fortæller at deres radiostreamer som en af de første lever op til kravene. Den passer til alle mp3-afspillere og andre bærbare lydenheder, som er udrustet med en almindelig stereoudgang.

Lyden sendes på tre valgbare frekvenser, og det eneste, det kræver, er at man indstiller sin radiomodtager i for eksempel bilen, båden eller hjemmet på samme frekvens som streameren. Rækkevidden bliver på et par meter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies