Trådløs tv-tuner til iPad og iPhone

Elgato Tivizen er en bærbar og trådløs tv-tuner, der kan forvandle din iPad til et bærbart tv. Virker også med PC og Mac, men er desværre ikke uden sine begrænsninger.

Trådløs tv-tuner til iPad og iPhone

Tyske Elgato laver nogle af de bedste og mest populære tv-tunere på markedet, og nu har firmaet klar med en ny, trådløs tv-tuner rettet mod iPad og iPhone. Den hedder Tivizen og er kort og godt en bærbar tv-tuner med Wi-Fi og indbygget batteri.

Den opfanger DVB-T-signaler og streamer dem videre til dine gadgets via Wi-Fi. Det indbyggede batteri holder til 3,5 timers brug på en fuld opladning, men har du et strømstik eller et USB-stik i nærheden, så kan du holde liv i boksen.

Du kan se tv på iPad, iPhone og iPod Touch via en officiel Tivizen–app, og kan endda pause og optage udsendelserne, og der er også software tilgængelig til Windows-pc’er og Mac.

Desværre er applikationen til Apples håndholdte gadgets ikke i stand til at håndtere DVB-T-signaler i MPEG-2 HD og H.264/MPEG-4-format. Her skal du bruge EyeTV-softwaren på Mac eller PC. Der er eller ikke understøttelse for den nye DVB-T2-standard. Så herhjemme kan den kun bruges til DR1, DR2 og TV 2 frem til januar, men måske der kommer en ny og bedre App inden da.

Med en vægt på kun 68 gram og dimensioner på 92 x 52 x 12 millimeter burde det ikke være et problem at have Tivizen med i tasken, når du er på farten.

Du kan nappe dit eksemplar i næste uge, når de første eksemplarer forventes ude i butikkerne til en pris på cirka 1.200 kroner.