Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Trådløst dækning - med balloner

Trådløst dækning - med balloner

Google har altid tænkt i store baner. Og nu overvejer selskabet, at bruge balloner, som fremtidens trådløse netværk.

Google har længe været interesseret i, at få deres eget mobilnetværk. Men samtidig er selskabet også kendt for, at tænke i anderledes baner. Hvad giver det så? Et ballon-netværk!

Google overvejer nemlig seriøst, at benytte balloner til, at dække et mobil- eller trådløst netværk. Det er firmaet Space Data Corp., som har givet Google idéen, og nu overvejer giganten, at opkøbe det "lille" firma.

Ballonerne, som skal bruges til netværket, bliver sendt 20 mil op i luften sammen med noget sendeudstyr. Her kan den hænge i 24 timer, før den skal udskiftes.

Umiddelbart lyder det dyrt, men ballonen koster i sig selv kun 50 amerikanske dollars. Sendeudstyret koster 1.500 dollars, men vil via faldskærm falde ned igen, når ballonen skal udskiftes. Via GPS kan Google finde sendeudstyret, og sende det op igen.

Én ballon kan samtidig dække det samme areal, som 40 normale sendemaster kan. Så løsningen vil slet ikke være så dårlig økonomisk.

Til gengæld lyder det ret ustabilt, og kan kræve en del arbejde. Men muligheden er der da. Google står i hvert fald klar.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies