Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tre dumme mobilvaner

Tre dumme mobilvaner

Mobiltelefonen har ført meget godt med sig, men vi har også fået mange dårlige vaner.

Foto: Mobilsiden.dk

Mobiltelefonens store udbredelse har helt sikkert ført rigtig mange gode ting med sig, men desværre har den også været årsag til mange dårlige vaner.

Eller måske er det mennesket bag skærmen, der ikke er opdraget godt nok, til at vise hensyn og benytte telefonen på den mest hensigtsmæssige måde.

Vi har nok alle sammen prøvet at forbryde os mod nogle af nedenstående dårlige vaner, men hvem skal fortælle os hvad der er passende og upassende?

Emma Gad levede ikke i en tid med mobiltelefon, så takt og tone-mesteren kan ikke fortælle os hendes syn på sagen.

Glemmer at sætte på lydløs

Har vi ikke alle prøvet at sidde til et møde eller i bussen, og pludselig ringer telefonen nede i lommen. Alle drejer hovedet og kigger bebrejdende på en, mens man febrilsk forsøger at slukke for det nye hit med Lady Gaga.

Sæt telefonen på lydløs og benyt den indbyggede vibrator, hvis du absolut skal holde dig opdateret.

Skriver beskeder, mens du taler med en person

Er der noget mere irriterende end at forsøge at føre en samtale med en person, der står med sin mobiltelefon i hånden, og tripper for at komme til at svare på en netop modtaget sms-besked?

Du kommer til at virke arrogant og ligeglad, hvis du ikke kan holde fingrene fra tasterne, mens du fører en samtale. Læg telefonen i lommen og forsøg at være nærværende, medmindre du leder efter en undskyldning for, at afslutte samtalen.

Taler højt så alle kan høre det

Du står i supermarkedskøen og venter på at betale. Pludselig klinger den velkendte Nokia-tune lystigt bag dig og en højt talende mand starter en samtale med en bekendt.

Selvom du ikke kender manden og ikke har interesse i hans liv, når du og resten af køen til kasse 1, 2, 3 og 4 alligevel at få at vide, at han netop har været til lægen og ”fået undersøgt en urinvejsinfektion i tissetrolden.”

Mens du lægger din varer i posen bliver du også gjort klogere på hans forestående grillaften, der tilsyneladende skal bestå "store bøffer, masser af øl og gerne nogle let påklædte damer....."

Man kan selvfølgelig vælge at ignorere ham eller trække på smilebåndet, men hvis du er den højt talende mand i køen, kunne du jo også vente til du kom ud af supermarkedet, før du råbte intime dele af dit privatliv ud over de nærmeste arealer.

Dårlige mobil-etikette

Men hvad er egentlig god mobil-etikette? Og hvem skal bestemme, hvordan vi benytter vores telefoner? Det er vel i sidste ende op til den enkelte, at udvise hensyn og afgøre med sig selv, hvad der er god skik og brug på området.

Hvad synes du er dårlige mobilvaner? Lad os høre din mening i kommentarfeltet under artiklen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

CJ 15-06-2012 11:57:01

Læste en lign artikel på phonearena for noget tid siden. Meget godt at overveje :-)
http://www.phonearena.com/news/13-bad-cell-phone-habits-that-were-all-guilty-of-doing-at-one-point-or-another_id30399#1-Leaving-your-phone-to-charge-overnight

0 0
Jonas_a 15-06-2012 09:23:56

Smartphones har snart erstattet mp3-afspillere, tit møder jeg folk i bus eller tog der sidder og hører musik med max volume på, sådan at man kan høre det på lang afstand.
Det er ikke i orden!

0 0
vonGoldschmidt 15-06-2012 11:27:41

Eller endnu værre: De hører musikken på telefonens højtaler, så deres venner også kan lytte med.

Men ellers ganske enig i alle de her dårlige vaner. Har dem desværre også selv :( Men første skridt er jo at indse fejlen :)

Skriver beskeder, mens du taler med en person


Og den er kun blevet værre med dille-spil som wordfeud, draw something etc.

0 0
Henrikmand 15-06-2012 08:29:39

En af de dårlige vaner, der bliver fremhævet her er, at mange glemmer at sætte mobilen på lydløs.

MEN - der er altså næsten lige så mange, der glemmer at sætte lyden tilbage, så man rent faktisk kan komme i kontakt med dem.

Det er hamrende irriterende som forælder, at ens børn glemmer at sætte lyd på deres telefoner, når de kommer fra skole. Man kan bruge uendelig meget tid på at prøve at få fat i ungerne, og ikke mindst på at lede efter forsvundne mobiltelefoner om morgenen :/

0 0
beikes 14-06-2012 19:00:18

Taler stort set aldrig i telefon, og kun hvis det er vigtigt...livet er for kort til smalltalk, og hvis jeg kunne, slog jeg begrebet ihjel!

Ellers må jeg sige, at alle ovenstående eksempler, er pinlige og idiotiske. Hvor svært er det lige at tænke på andre end sig selv? Hvor svært er det at være nærværende et par minutter, eller bare et par timer uden mobilen?

Nogle mennesker er bare på amøbestadiet, og tror kloden roterer om dem. Og hvis ellers de andre fabrikanter følger Motorola's geniale smartactions, hvor man kan sætte sin mobil til at opføre sig efter situationen, tidspunktet, om den er i lommen, om man er på vej til eller fra arbejde, om man sidder i møde, om man er ude at handle eller om man sover, ja så er man jo næste ude over det problem, at skulle tænke selv.

0 0
Bo 14-06-2012 18:13:37

der tit folk der snakker i mobil, i biografen...

hvis det er et så vigtigt, så gå udenfor eller blive hjemme...

SLUK TELEFONEN!!!!!!!!!!!

Og SMSer er ikke bedre, sluk nu bare...

0 0
Schwartz 14-06-2012 17:05:39

Ach SO!

En andend klassiker a'la sms finten, er at besvare et opkald midt i en samtale og snakke længe i telefon før man vender tilbage til samtalen. Man kunne jo f.eks.

Ignorere opkaldet hvis man ikke venter et vigtigt opkald.

Ta' telefonen og sige 'jeg ringer senere'.

Men hos nogen er det en dårlig vane , jeg har sågar prøvet at være på besøg et sted hvor værten brugte tiden på sin telefon frem for sine gæster...

1 0

Om brug af cookies