Tre dumme mobilvaner

Mobiltelefonen har ført meget godt med sig, men vi har også fået mange dårlige vaner.

Tre dumme mobilvaner

Mobiltelefonens store udbredelse har helt sikkert ført rigtig mange gode ting med sig, men desværre har den også været årsag til mange dårlige vaner.

Eller måske er det mennesket bag skærmen, der ikke er opdraget godt nok, til at vise hensyn og benytte telefonen på den mest hensigtsmæssige måde.

Vi har nok alle sammen prøvet at forbryde os mod nogle af nedenstående dårlige vaner, men hvem skal fortælle os hvad der er passende og upassende?

Emma Gad levede ikke i en tid med mobiltelefon, så takt og tone-mesteren kan ikke fortælle os hendes syn på sagen.

Glemmer at sætte på lydløs

Har vi ikke alle prøvet at sidde til et møde eller i bussen, og pludselig ringer telefonen nede i lommen. Alle drejer hovedet og kigger bebrejdende på en, mens man febrilsk forsøger at slukke for det nye hit med Lady Gaga.

Sæt telefonen på lydløs og benyt den indbyggede vibrator, hvis du absolut skal holde dig opdateret.

Skriver beskeder, mens du taler med en person

Er der noget mere irriterende end at forsøge at føre en samtale med en person, der står med sin mobiltelefon i hånden, og tripper for at komme til at svare på en netop modtaget sms-besked?

Du kommer til at virke arrogant og ligeglad, hvis du ikke kan holde fingrene fra tasterne, mens du fører en samtale. Læg telefonen i lommen og forsøg at være nærværende, medmindre du leder efter en undskyldning for, at afslutte samtalen.

Taler højt så alle kan høre det

Du står i supermarkedskøen og venter på at betale. Pludselig klinger den velkendte Nokia-tune lystigt bag dig og en højt talende mand starter en samtale med en bekendt.

Selvom du ikke kender manden og ikke har interesse i hans liv, når du og resten af køen til kasse 1, 2, 3 og 4 alligevel at få at vide, at han netop har været til lægen og ”fået undersøgt en urinvejsinfektion i tissetrolden.”

Mens du lægger din varer i posen bliver du også gjort klogere på hans forestående grillaften, der tilsyneladende skal bestå “store bøffer, masser af øl og gerne nogle let påklædte damer…..”

Man kan selvfølgelig vælge at ignorere ham eller trække på smilebåndet, men hvis du er den højt talende mand i køen, kunne du jo også vente til du kom ud af supermarkedet, før du råbte intime dele af dit privatliv ud over de nærmeste arealer.

Dårlige mobil-etikette

Men hvad er egentlig god mobil-etikette? Og hvem skal bestemme, hvordan vi benytter vores telefoner? Det er vel i sidste ende op til den enkelte, at udvise hensyn og afgøre med sig selv, hvad der er god skik og brug på området.

Hvad synes du er dårlige mobilvaner? Lad os høre din mening i kommentarfeltet under artiklen.

Mere til sagen

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 6/6/2012 vinklede vi sagen videre med historien; Sony Xperia P – den pæne pige i klassen (mobiltest) – Det videre forløb i sagen finder du her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.