Tre ud af fire smartphones har Android

Googles Android-system er det mest udbredte mobile styresystem på verdensplan. Den grønne robot er på tre ud af fire smartphones.

Tre ud af fire smartphones har Android

Mens Apple med iOS satser på en strategi med få enheder, der sælges i mange eksemplarer, er det modsat for Googles Android system, der ifølge tal fra IDC, findes på tre ud af fire smartphones.

Tallene, som dækker tredje kvartal 2012, viser også, at Google har haft en fremgang til 75 procent fra 57,5 procent året forinden.

Apples markedsandel gik i samme periode fra 13,8 til 14,9 procent.

Selvom Androids andel af markedet for smartphones er imponerede, skal det med, at der ifølge Opensignal.com, over de seneste seks måneder, er registreret op mod 4.000 forskellige Android-enheder.

Til sammenligning oplyser Apple, at der grundlæggende findes 11 forskellige iPhone-modeller på verdensplan, der er udkommet med forskellig mængde hukommelse og farver.

Flere nyheder om emnet

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 5/11/2012 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med sagen; Galaxy S III: En af verdens hurtigst sælgende smartphones – Klik her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..