Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TriPod kunne have været navnet på iPhone

TriPod kunne have været navnet på iPhone

En tidligere Apple-chef har afsløret tankerne bag navnet på iPhone, samt fortalt hvilke andre muligheder der var i spil.

Apple iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)
Apple iPhone 5 (Foto: Mobilsiden.dk)

Navnet har stor betydning for branding af produkter, derfor brugte Apple også lang tid på, at finde det helt rigtige navn, efter deres overbevisning, til deres første smartphone.

Det har Ken Seagall, en tidligere Apple-chef, netop fortalt en gruppe studerende på University of Arizone. Ken Seagall, var chef for reklameafdelingen, og arbejdede dermed både sammen med marketing- og produktudviklingsteams i Cupertino.

Meningen var, at Kevin Seagall skulle have holdt foredrag for universitetets marketing-studerende, men de fik mere med derfra end forventet. Det skriver 9to5Mac.

I foredraget blev sløret løftet for processen, som Apple måtte igennem for at finde et navn til deres nye smartphone.

Apple overvejede blandt andet navnet ”TriPod”, som skulle symbolisere de tre ting, at iPhone samlede i ét – nemlig telefon, iPod og internet-enhed.

Men også navne, som iPad, der senere blev brugt til Apples tablet var på tale. Hvilket heller ikke var helt forkert, da iPhone-idéen startede som en tablet-idé. Steve Jobs foreslog så, at man skulle gøre det hele endnu mindre og lave det som en telefon – sådan blev iPhone født.

Det endte med iPhone, som følge af en strategi Ken Seagall allerede havde i gang med lanceringen af iMac, hvor hans idé var Apple skulle eje ”iProdukt”-navnet.

Netværksfirmaet Cisco ejede dengang retten til navnet, men firmaerne fandt en løsning – dog først efter den første iPhone var sendt på gaden i 2007.
  

Læs også:
 - Studie: iPhone er mest pålidelige smartphone

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bo Westerby 06-03-2013 13:36:16

Fin lille detalje med Cisco til sidst. Og Steve var ikke en gentleman hvad det angår -hvad angår megen af hans aktivitet. Ved godt jeg risikere at blive flamed nu, men Steve's kræft var ren og skær karma.

0 0
TF 06-03-2013 14:04:47

Jeg ved ikke om det er at flame men jeg må da sige at man normalt ikke taler grimt om de der ikke er her mere og at du lader til at fryde dig over mandens død siger en del om dig og ikke for det gode :-(

0 0
Bo Westerby 06-03-2013 14:15:06

Du flamer ganske rigtigt ikke. Jeg fryder mig skam ikke over hans død, men jeg er på samme tid heller ikke ked af det. Kender ikke manden, men forholder mig til den måde han drev virksomhed på.

0 0
hellas7 06-03-2013 17:17:03

Jeg har simpelt hen ingen forståelse for, hvorfor mange hater på Jobs' måde at drive Apple på. De tørre tal siger jo at han gjorde en kuldsejlet teknologivirksomhed til verdens mest værdifulde virksomhed og verdens mest værdifulde brand.

Personligt synes jeg ydermere det er sejt, at han modbeviste alle de klassiske former for ledelsesteori.

0 0
06-03-2013 20:13:31

Ja han viste at hvis man har penge/prestige nok kan man tillade sig at være verdens største idiot, og folk vil stadigt tilbede dig.....

0 0
Thomas Andersen 06-03-2013 19:27:48

Ja ved at stjæle med arme og ben.

0 0

Om brug af cookies