Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Trods små teknologiske fremskridt vil iPhone 7 sælge godt

Trods små teknologiske fremskridt vil iPhone 7 sælge godt

Den kommende iPhone 7 vil ikke bringe nogle større teknologier nyskabelser med sig, men den vil alligevel sælge godt, vurderer en Apple-analytiker.

Foto: Martinhajek.com

Det er snart tid til en ny iPhone, og derfor har analyseinstituttet Piper Jaffray taget et nærmere kig på, hvor stor en del af de nuværende iPhone-ejere, der er potentielle købere af den kommende iPhone 7.

400 amerikanske ejere af en iPhone er i en undersøgelse blevet spurgt om deres planer om at opgradere dette efterår. 67,5 % af de adspurgte ejer en iPhone 6 eller en ældre iPhone, hvilket altså vil sige, at to ud af tre iPhone-ejere i USA har en næsten to år gammel eller ældre iPhone og potentielt set er klar til at opgradere til en ny iPhone - eller er de?

Læs også: Knivskarpe billeder af iPhone 7 og iPhone 7 Plus/Pro lækket

Det blev deltagerne også spurgt om, hvor ’kun’ 14,8 % svarer, at de har planer om at købe den nye iPhone dette efterår, mens over halvdelen - 56,3 % - svarer nej. De resterende 29 % svarer ved ikke og overvej en anden telefon.

At næsten kun hver 7. ejer af en iPhone 6 eller ældre vil opgradere til iPhone 7 kan umiddelbart virke noget lavt, men det tal vil stige i takt med, at lanceringen nærmer sig, mener analytiker Gene Munster ifølge Apple Insider:

”Vi ser det som værende på linje med vores egne forventninger set i lyset af, at vi stadig er over to måneder fra den officielle lancering og at de fleste forbrugere endnu ikke er med på Apple-rygtemøllen […] Vi forventer, at andelen af forbrugere, der planlægger at opgradere til iPhone 7, vil sige efter annonceringen, selv om det ikke er en stor, teknologisk opgradering”.

Læs også: iPhone 7 får trådløs opladning og bliver vandafvisende

Analytikeren mener desuden, at iPhone 7 kan sælge 12 % bedre end iPhone 6, selv om den altså ikke byder på nogle umiddelbare nyskabelser lige som det tidligere er set. I den weekend hvor iPhone 6 og 6 Plus kom til salg blev der solgt 10 mio. eksemplarer, mens der i årets hele 4. kvartal blev langet hele 75 mio. iPhone 6-telefoner over disken.

Apple bør derfor - ifølge analytikeren - sælge omkring 11,2 mio. iPhone 7 i første weekend og 84 mio. i 4. kvartal i år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies