Trustpilot.dk anmeldt for spam og misbrug

Trustpilot.dk er anmeldt til Forbrugerombudsmanden. Spam og misbrug af varemærke står på anklagelisten.

Trustpilot.dk anmeldt for spam og misbrug

E-handelsfonden, som står bag E-mærket har netop anmeldt Trustpilot.dk til Forbruger-ombudsmanden.

Anklagerne går på spam, markedsføring af Trustpilot, som en mærkningsordning samt, at snylte på E-handelsfondens brand “E-mærket”, ved i en uopfordret mail til danske netbutikker, at kalde Trustpilot.dk for et “kundestyret e-handelsmærke/e-mærke”.

– “Vi ser med meget stor alvor på Trustpilot.dk’s ufine metoder. Forbrugerne skal vide at Trustpilot.dk sælger og markedsfører sig på falske forudsætninger. Vi er derfor klar til uden yderligere varsel, at stævne Trustpilot.dk, såfremt de ikke ændrer deres forretningsmetoder”, siger Lars Schmidt Larsen, direktør i E-handelsfonden.

Overfor Mobilsiden.dk understreger han, at det ikke er første gang det er sket.

blank, faktabokse, fuld bredde
Baggrund om E-mærket:
…en mærkningsordning for tryg og etisk forsvarlig færden og handel på internettet stiftet af Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, Finansrådet, Dansk Industri, HK, ITEK, DANSK IT, ITK, IT-Branchen og FDIH med støtte fra Videnskabsministeriet. E-handelsfonden driver E-mærket, som er en nonprofit organisation.

Link: E-mærket

Lars Schmidt Larsen kalder det amatøragtigt og naivt, at en direktør for et firma, som Trustpilot.dk gør sig skyldig i spam, misbrug af varemærker, og overtrædelse af de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til handel og markedsføring på internettet.

 – “Man skal huske, at Trustpilot er en ultra kommerciel forretning, hvis eneste formål er at tjene penge”, slutter E-handelsfondens direktør.

Både Trustpilot.dk og E-mærket anvendes af en række mobilforretninger, samt andre shops med handel over nettet.

Mobilsiden.dk har forsøgt at få Trustpilot.dk’s kommentar til sagen. Men direktør Peter H. Mühlmann har ikke været at træffe.

Læs også:
 –
Trustpilot.dk: Vi har dummet os
 – Her skal du ikke købe mobilen